Victor Ponta a înregistrat o victorie categorică in primul tur si in judetul Bacau

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la prezidențiale, Victor Ponta, înregistrează o victorie categorică, obținând un scor peste ținta propusă.

Votul de duminică a demonstrat că românii s-au săturat de modelul lui Traian Băsescu de a face politică si arată că, după 10 ani de dezbinare și conflict, românii vor un președinte care să-i unească și care să înceapă cu adevărat să construiască un viitor mai bun.

Victor Ponta a trecut de pragul de 40 de procente și depășind ținta de 37,5% setată pentru acest tur de scrutin.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis nu a reușit să se apropie de obiectivul stabilit, chiar și după ce l-a coborât de la 35% la 32-33%. Daca ar fi sa-l citam, nu se poate vorbi de „ghinion”, ci pur și simplu nu a putut să-i convingă pe oameni că România are în continuare nevoie la Cotroceni de un om al lui Băsescu, de un om care să-i continue stilul de conducere bazat pe dezbinare.

Victor Ponta a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale si în județul Bacău, înregistrând 49,62% din cele 288.575 voturi exprimate, pe locul al doilea clasându-se candidatul ACL, Klaus Iohannis, cu 25,84%, conform rezultatelor finale comunicate, luni la prânz, de Biroul Electoral Județean (BEJ). Victor Ponta a obținut 143.219 de voturi, iar Klaus Iohannis 74.579 de voturi. Pe următoarele locuri s-au clasat Elena Udrea (PMP) cu 4,61%, Dan Diaconescu (PP-DD) cu 4,56 %, Călin Popescu Tăriceanu cu 4,53% din voturi, Corneliu Vadim Tudor (PRM) cu 3,96 %, Monica Luisa Macovei cu 3,60%, Teodor Meleșcanu cu 0,98%. Ceilalți candidați au obținut sub 1,5% din numărul total de voturi exprimate în cele 632 de secții de votare în secții din județ.

În municipiul Bacău s-a înregistrat o premieră pentru ultimele decenii, reprezentantul PSD impunându-se cu 25.887 dintre opțiunile celor 76.037 de persoane ce au mers la urne, iar Klaus Iohannis a avut 25.429 din voturi. De asemenea, în municipiul Bacău, Călin Popescu Tăriceanu a întrunit 5.602 voturi, Monica Macovei 5.573 de voturi, adică peste jumătate din ceea ce a înregistrat la nivelul județului Bacău, Elenea Udrea — 4.205 de voturi, Corneliu Vadim Tudor — 3.518 de voturi. Potrivit BEJ, în județul Bacău prezența la urne a fost de 49,38 %, votând 288.575 de alegători din totalul de 602.130 înscriși pe listele electorale.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că este mândru că mulţi români au avut încredere în proiectul său de preşedinte, menţionând că în următoarele două săptămâni se va adresa tuturor românilor, pentru că se simte responsabil pentru toţi. Premierul a spus că se simte extrem de mândru că mulţi români au avut încredere în proiectul său de preşedinte, după 10 ani de ură şi dezbinare.„Mulţumesc celor care au crezut că e important să voteze. Îi rog pe cei ce au votat pentru mine să îmi fie încă o dată alături în 16 noiembrie, pentru că atunci putem într-adevăr să pornim pe acest drum de care România are nevoie”, a spus premierul. Ponta a ţinut să menţioneze că în următoarele două săptămâni se va adresa tuturor românilor, indiferent că l-au votat sau nu sau dacă au venit sau nu la vot. El a menţionat că se simte responsabil pentru toţi. Ponta a declarat, duminică seară, că îl invită pe contracandidatul intrat, împreună cu el, în turul doi al prezidenţialelor, la emisiuni televizate alături de el în a doua săptămână a campaniei care urmează, nu pentru confruntări, ci pentru dezbateri pe teme importante. Ponta a spus că staff-ul său a vorbit deja cu Realitatea TV, B1 TV, Antena 3 şi România TV pentru a participa, în doua săptămână de campanie, pentru a merge la emisiuni în care să vorbească despre proiectul său de preşedinte, pe domenii.

Adauga un comentariu

*