Pompierii militari băcăuani se alătură cauzei susținute de Asociația Lumina

Swimathon-655x360După ce, anul trecut, la prima ediție a evenimentului Swimathon, organizat de Fundația Comunitară Bacău, pompierii militari băcăuani au participat în calitate de înotători, pentru a susține proiectul propus de Asociația de Sprijin a Copiilor Handicapați Neuromotor – Centrul Daniel Bacău, în acest an, pe data de 30 octombrie 2014, începând cu ora 17.00, cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Maior Constantin Ene” al județului Bacău se vor alătura cauzei Asociației Lumina.

Curajul dat de succesul obținut, la ediția din anul 2013, când pompierii militari au reușit să strângă o parte din fondurile necesare materializării proiectului susținut de Centrul Daniel (amenajarea unei camere senzoriale în cadrul asociației), a stat la baza hotărârii de a participa și în anul 2014 la această activitate umanitară.

Cauza susținută de Asociația Lumina, pentru care cei șase salvatori băcăuani vor înota, se numește “Clubul de Vacanță” și se va desfășura în luna august 2015, când 15 copii cu boli incurabile vor merge în tabără la mare. Pentru unii dintre ei va fi prima tabără din viața lor, cu atât mai mult cu cât o parte sunt imobilizați în fotolii rulante. Alături de cei care vor înota, vor fi prezenți și alți pompieri militari care îi vor susține și vor face galerie.

 

Adauga un comentariu

*