Cele mai bune scrub-uri pentru piele

coffee-scrubFemeile in general tind sa se rezume la un regim de trei produse de îngrijire a fetei – lotiune de curatare, tonic si crema hidratanta, iar din cand in cand ne rasfatam cu o masca sau un tratament cosmetic, insa rareori acordam importanta etapei de exfoliere.

Pielea noastra are nevoie de ingrijire, iar in acest scop trebuie periodic sa aplicam si scruburi, atat pe corp, cat si pe fata. Scruburile, spun specialistii, contribuie la exfolierea straturilor moarte de piele, o tonifiaza, imbunatateste vascularizarea periferica si impiedica firele de par sa creasca sub piele.

Scrub din cafea

Este ideal pentru a avea un ten perfect, dar este perfect si atunci cand ne gandim la celulita. O reteta ideala pentru corpul tau este exfoliantul cu zat de cafea si ulei de masline preparata acasa.

Se spune ca acest amestec reduce efectele imbatranirii astfel incat rivalizeaza cu o sedinta la medicul estetician. Uleiul de masline este folosit deja de secole pentru produsele de frumusete datorita antioxidantilor care pastreaza pielea fina si supla. Zatul este un abraziv natural si ajuta la curatatea porilor si, in acelasi timp, este antibacterian.

Toarna doua lingurite de ulei de masline intr-un castron. Apoi adauga doua lingurite de zat de cafea. Amesteca si aplica pe toata suprafata tenului si maseaza usor cu miscari circulare. La final, clateste cu apa calda. Nu este nevoie sa mai aplici crema, deoarece uleiul de masline are efect hidratant.

faina-de-porumb-2Scrubul din faina de porumb

Malaiul nu a ocupat pana acum un loc la fel de bun in topul scruburilor homemade, asa cum o fac zaharul sau cafeaua, dar asta nu inseamna ca nu merita de acum incolo sa fie utilizat ca ingredient cosmetic in procedurile de infrumusetare de acasa.

Particulele de porumb macinat se dovedesc a fi extrem de utile pentru piele,ajutand la indepartarea celulelor moarte de la suprafata sa, dar si a bacteriilor, a mizeriei acumulate si a prafului. Un aspect demn de retinut este ca toate acestea se intampla fara ca pielea sa fie iritata la final.

Acest scrub nu este util doar pentru o buna curatare a pielii, ci si in rutina beauty si pentru ca ajuta la regenerarea tesutului conectiv.

397002l-640x0-w-a0ca257cScrub cu bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietati uluitoare: scoate petele, degreseaza chiuvetele si evident, creste aluatul. In plus, granulele de bicarbonat de sodiu sunt perfecte pentru a-ti curata tenul. Tot ce trebuie sa faci este sa pui cateva lingurite de apa peste pulbere, pana ce obtii o pasta consistenta si apoi sa o aplici pe ten. Las-o sa actioneze timp de 5 – 10 minute apoi clateste fata.

Adauga un comentariu

*