Toamna se numara proiectele finalizate!

În luna septembrie,  Asociația Grup de Acțiune Locală ”Colinele Tutovei” a finalizat 3 proiecte în parteneriat cu administrațiile locale din comunele Colonești, Săucești și Negri.

Proiectele au fost finanțate de Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală  implementat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, pe Măsura 41. 322 “Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”.  Cele trei proiecte au constat în amenajarea de grupuri sanitare la unități școlare din cele trei comune. Amenajarea grupului sanitar de la Școala din Colonești a necesitat o abordare constructivă specială, specifică statutului de monument istoric al clădirii, dar investiția a fost finalizată în termeni optimi, mai ales că prin contribuția comunității locale s-a reușit și construirea unui mini-teatru de vară pentru copii. Valoarea totală a proiectului a fost de 69.056 euro din care ajutor public nerambursabil 33.600 euro. ”Pentru că a fost și primul proiect depus, un proiect inovativ, când am văzut soluția tehnică aleasă – știind că este vorba de un monument istoric și se ridică probleme speciale de realizare – am rămas foarte impresionată. Noi dăm mereu Colneștiul ca exemplu de bună practică”, a declarat Diana Puiu, manager GAL ColineleTutovei.

”Sunt mândru că, o dată cu începerea noului an școlar, se pot desfășura activități în condițiile cele mai bune în grădinița Colonești, întrucât a fost inaugurat grupul sanitar și totodată copiii au posibilitatea de a prezenta în aer liber diferite programe artistice, în noul teatru de vară”, Valentin Mârzac, primarul comunei Colonești.

În comuna Săucești, beneficiara amenajării grupului sanitar a fost școala din satul Siretu. Corpul Școlii cu clasele I-VIII Siretu a fost construit înainte de anul 1980, fără grup sanitar. Pentru ca spațiul să corespundă cerințelor actuale privind siguranța în exploatare, normelor de igienă și sănătate, a fost necesar realizarea grupului sanitar în incinta școlii. Elementul de inovare al acestui proiect este montarea unui panou solar care permite producerea de apă caldă la grupul sanitar construit. Valoarea totală a proiectului este de 43.887 euro din care ajutor public nerambursabil 32.713 euro.

”A fost un proiect necesar, care deservește un număr de peste 150 de copii, un proiect dint-un lung șir de proiecte pe care ni le-am propus și sunt în derulare. Important este că avem finanțare și sursele necesare pentru dezvoltare ”. Valentin Manea, primarul comunei Săucești.

La Școala ”Ion Ionescu de la Brad” din satul Poiana, Comuna Negri, grupul sanitar a fost amenajat și refuncționalizat la ambele nivele, parter și etaj, ale clădirii. Elementul de inovare al acestui proiect este montarea a două panouri solare ce permit producerea de apă caldă la grupurile sanitare construite. Valoarea totală a proiectului este de 43.887 euro, din care ajutor public nerambursabil 32.713 euro.

”Este un proiect mic dar important pentru comunitate și pentru școală. Este foarte important ca, în 2014, s avem grup sanitar în incinta școlii. Sperăm să accesăm și alte fonduri, mai mari și mai importante” , Eugen Dumea, primarul comunei Negri:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga un comentariu

*