Trei compartimente din DGASPC se muta intr-un nou sediu

Din dorinţa de a veni în sprijinul beneficiarilor noştri pentru a le oferi conditii mai bune, spatii mai generoase cu săli de aşteptare mai mari, o evaluare in parametri de calitate crescută, trei compartimente din cadrul DGASPC Bacău se mută într-un nou sediu. Toate cele trei compartimente a căror activitate se întrepătrunde colaborează într-o evaluare complexă aşa cum este ea reglementată de legislaţia în vigoare. Începând cu data de 01.10.2014 aceste compartimente se vor muta într-un nou sediu din cadrul DGASPC Bacău aflat în Str. Aleea Ghioceilor, nr. 4, Bacău. Cele trei compartimente sunt: “Serviciul de Evaluare Complexă şi Vocaţională a Persoanelor Adulte cu Handicap”, “Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap” şi  “Secretariatul Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap”.

SERVICIUL DE EVALUARE COMPLEXA A PERSOANELOR ADULTE CU HANDICAP asigură o evaluare complexă a persoanelor care solicită încadrarea într-un grad de handicap, proces complex şi continuu prin care sunt estimate şi recunoscute particularităţile de dezvoltare, integrare şi incluziune socială a acestora. Numerele de telefon la care puteţi apela specialiştii la noul sediu sunt: 0372037358/ 0372037359.

COMISIA DE EVALUARE A PERSOANELOR ADULTE CU HANDICAP este organ de specialitate al Consiliului Judeţean Bacău care stabileşte încadrarea în grad şi tip de handicap şi perioada de valabilitate a certificatului, după caz, data apariţiei handicapului, orientarea profesională a adultului cu handicap, pe baza raportului de evaluare complexă elaborat de serviciul de evaluare complexă.

SECRETARIATUL COMISIILOR PENTRU PROTECŢIA COPILULUI ŞI DE EVALUARE A PERSOANELOR ADULTE CU HANDICAP are ca misiune asigurarea lucrărilor de secretariat ale celor două Comisii.

Legatura dintre Serviciul de evaluare complexă şi vocaţională a persoanelor adulte cu handicap şi Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap este asigurată de un secretariat care asigură lucrările de secretariat ale Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap şi poate fi apelat la noul număr de telefon: 0731003100. În concluzie, pentru obtinerea sau revizuirea unui certificat de incadrare in grad de handicap, persoanele adulte nu se vor mai deplasa la sediul din Calea Mărăşeşti, nr. 13, din spatele Policlinii cu plată din Bacău, ci vor trebui să ajungă la noua locatie a specialistilor, pe strada Aleea Ghioceilor, nr. 4, Bacău, adică în clădirea dintre Bazinul de înot şi Căminul de bătrâni. Clădirea aparţine DGASPC Bacău şi denumirea celor trei servicii este vizibil semnalizată la stradă cu afişaje pentru a facilita reperarea de către beneficiarii acestor servicii.

Marian Vătămănescu, purtător de cuvânt DGASPC

Adauga un comentariu

*