Selecția copiilor și tinerilor din “Fanfara de la Băcioiu”

DSC01793Activitatea de selecție a copiilor și tinerilor, beneficiarii proiectului “Renașterea tradițiilor culturale rome – calea spre dezvoltarea armonioasă a comunității locale” s-a desfășurat în două etape în toate satele Comunei Corbasca. Prin discuțiile “door to door” cu membrii comunității cât și autoritățile locale, voluntarii Asociației pentru o Europă Unită au reușit să trezească un mare interes cu privire la activitatea principală a proiectului, și anume  reînființarea „Fanfarei de la Băcioiu.”

IMG_8578De asemenea, copii au foarte entuziasmați de prezența unui profesor de muzică la ei în școală, având în vedere că acolo nu există profesor titular care să predea muzică.

Prima etapa s-a desfășurat în condiții foarte bune, distribuirea pliantele fiind reușită și astfel întreaga comunitate fiind informată.

Etapa a două a fost reprezentată de selecția propiu-zisă a grupului țintă.

poza (1)Sâmbată, 27 septembrie în prezența a peste 100 de copii și tineri a avut loc selecția grupului țintă. În fața unei comisii formate dintr-un profesor de muzică, membrii echipei de management și reprezentantul administrației locale, tinerii au fost testați în ceea ce privește talentul lor muzical, fiecare exprimându-și dorința de a învata să cânte la câte un instrument, cum ar fi: saxofon, trompetă, clarinet și tobe.

Urmând astfel ca cei selectați să fie împărțiți în două grupe, care ulterior vor participe la cursurile de muzică.

Adauga un comentariu

*