A noua ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”

Începe cea de-a noua ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, o campanie derulată la nivel naţional”, de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

În perioada 29 septembrie – 3 octombrie,  se va derula, la nivel naţional, cea de-a noua ediţie a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, în cadrul căruia vor fi abordate cinci paliere de interes instituţional: delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, furturile, infracţiunile comise cu violenţă şi siguranţa rutieră. În toată ţara, poliţiştii de la structurile de analiză şi prevenirea a criminalităţii şi-au planificat diverse activităţi, în funcţie de grupurile ţintă vizate şi de tipul mesajelor preventive ce vor fi promovate pentru conștientizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale. Vor fi cooptaţi în organizarea şi derularea acestor acţiuni parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale, instituţii guvernamentale și mass-media. Astfel, în cadrul întâlnirilor organizate vor fi discutate aspecte privind delincvenţa juvenilă, violenţa în şcoli, victimizarea minorilor, periculozitatea consumului de droguri, traficului de persoane, precum şi despre siguranţa rutieră. Poliţiştii se vor întâlni cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ, persoane în vârstă, femei, administratori de societăţi comerciale şi de imobile.

În județul Bacău, poliţiştii şi-au propus organizarea, pe parcursul celor 5 zile, a următoarelor activităţi:

29 septembrie – Prevenirea delincvenţei juvenile;

30 septembrie – Prevenirea victimizării minorilor;

1 octombrie – Prevenirea infracţiunilor de furt;

2 octombrie – Prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă;

3 octombrie – Siguranţă rutieră.

Luni, 29 septembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău prin Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi Serviciu Rutier, în parteneriat cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău, a lansat campania „Elevi în siguranţă!”. Aceasta vizează reducerea riscului de implicare a elevilor de liceu navetiști  în actiuni care le pot pune în pericol siguranța personală și a bunurilor pe care le dețin. Primele activităţi desfășurate în acest sens au avut loc luni în municipiul Bacău, la Colegiul de Telecomunicatii “N.V. Karpen”.

Adauga un comentariu

*