Victoria Beckham, numită ambasador al bunăvoinţei pentru programul dedicat HIV/SIDA al ONU

id89725Vedeta britanică Victoria Beckham a fost numită, joi, ambasador al bunăvoinţei pentru programul dedicat HIV/SIDA al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), poziţie din care aceasta va încerca să contribuie la reducerea numărului de copii care se nasc infectaţi cu acest virus.

Victoria Beckham, în vârstă de 40 de ani, care a declarat că dorinţa de a ajuta a apărut după o vizită „care i-a schimbat viaţa” în mai mai multe clinici specializate în tratarea şi îngrijirea pacienţilor cu HIV/SIDA, se va ocupa pentru ca, în viitor, să nu mai existe riscul naşterii de copii cu HIV şi ca toţi copiii şi femeile afectate de infecţia cu HIV să aibă acces la tratament şi îngrijire de specialitate, potrivit unei declaraţii a Programului pentru HIV/SIDA al ONU (UNAIDS).

„A trebuit să ajung la 40 de ani pentru a-mi da seama că am o responsabilitate ca femeie, ca mamă, că am o voce pe care oamenii o vor asculta”, a spus fosta membră a trupei Spice Girls, la o conferinţă de presă.

„Nu voi sta aici pretinzând că ştiu totul acum. Nu ştiu, dar învăţ”, a mai spus Victoria Beckham, adăugând care intenţionează să facă mai multe vizite pentru a învăţa mai multe despre problema HIV/SIDA şi pentru a găsi metode de a ajuta.

09-25-2014Beckham_MichelAfrica subsahariană (regiunea situată la sud de deşertul Sahara, n.r) este regiunea cel mai greu lovită de HIV, cu 24,7 milioane de persoane seropozitive în 2013.

Potrivit UNAIDS, 58% dintre purtătorii virusului din această regiune sunt femei. De asemenea, 85% din numărul de femei gravide infectate cu HIV se află tot în regiunea Africii subsahariene.

Luna trecută, Victoria Beckham a vândut la o licitaţie 600 de piese vestimentare, inclusiv câteva rochii de seară, pentru a strânge bani pentru o campanie de conştientizare a problemelor mamelor infectate cu HIV care trăiesc la sud de deşertul Sahara.

Potrivit UNAIDS, în 2013, o treime dintre femeile însărcinate şi seropozitive nu aveau acces la medicamente vitale şi circa 240.000 de copii s-au infectat cu virusul HIV. Cu toate acestea, în ultimii ani, accesul femeilor gravide infectate cu HIV la medicamente antiretrovirale a dus la naşterea a 900.000 de copii sănătoşi, fară să fie purtători ai virusului.

Victoria Beckham s-a remarcat ca membră a grupului Spice Girls la finalul anilor 1990, iar în ultimii ani a devenit creatoare de modă, lansând mai multe colecţii.

Victoria s-a căsătorit cu David Beckham pe 4 iulie 1999, iar cei doi au împreună patru copii: Brooklyn Joseph, Romeo James, Cruz David şi Harper Seven.

Sursa: www.mediafax.ro

Adauga un comentariu

*