Lansare proiect în comunitate

DSC01062EDITProiectul “Renașterea tradițiilor culturale rome- calea spre dezvoltarea armonioasă a comunității locale” a fost lansat la Corbasca duminică 31 August 2014. Este un proiect finanțat prin granturile SEE, 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în Romania.

Proiectul este implementat la nivelul regiunii Nord-Est, începând cu luna mai 2014 ( până în aprilie 2016) , de către Asociația pentru o Europă Unită în parteneriat cu Comuna Corbasca.

Prin acest proiect se dorește reînvierea tradiției „Fanfarei de la Băcioiu”. Acest lucru v-a fi posibil prin instruirea unui număr de 50 de copii și tineri pentru deprinderea tehnicilor instrumentale și împreună cu alți instrumentiști cu experiență din comunitate să ne atingem scopul.

DSC01025EDITMuzica lautarească este interpretata de lăutarii romi, care sunt majoritari, dar și de lăutari români. Termenul de lăutar provine de la lauta și s-a perpetuat din generație în generație ca o meserie de familie.

Dupa cum susțin partenerii noștrii: „Avem talent, avem copii, avem instrumente, doar inițiativa lipsea și acum datorită Asociației pentru o Europă Unită există și acestă inițiativă ce v-a produce o fanfară” a declarat viceprimarul comunei Corbasca, Pușcașu Nicușor.

Adauga un comentariu

*