Google a lansat primul smartphone ultra low-cost care va rula pe platforma Android One

android-one-400x230Google a prezentat luni în India primul său smartphone care va rula pe noua platformă Android One, menit să atragă noi consumatori într-o piaţă estimată să devină a doua ca mărime după numărul de utilizatori de internet până în 2017.

Noul smartphone, produs de Micromax Informatics, Karbonn Mobiles India şi Spice Mobility, are un preţ de pornire de 6.399 rupii (105 dolari), este echipat cu un procesor quad core MediaTek şi are un ecran de 4,5 inci, relatează Bloomberg.

Preţul relativ scăzut ar putea ajuta Google să-şi extindă baza de utilizatori în India, unde majoritatea consumatorilor accesează serviciile de internet prin intermediul telefoanelor mobile, în detrimentul calculatoarelor.

Compania de internet Mozilla, unul dintre principalii rivali ai Google, a lansat luna trecută în India un smartphone bazat pe sistemul de operare Firefox, la un preţ de pornire de 33 de dolari.

„Estimăm că India va deveni a doua cea mai mare piaţă de internet din lume până în 2017, şi totul mulţumită serviciilor de telefonie mobilă”, au declarat reprezentanţii Google.

Aproape 76% din cei 243 de milioane de utilizatori de servicii de internet din India navigează online cu ajutorul telefoanelor mobile, potrivit unui raport prezentat în iunie de firma de cercetări de piaţă londoneză We Are Social. Numărul de abonaţi wi-fi era la finele lunii iulie de 797 milioane, conform datelor autorităţii de telecomunicaţii din ţara sud asiatică.

Platforma Android One va fi extinsă, până la finele anului, şi în alte pieţe asiatice, precum Indonezia, Insulele Filipine, Bangladesh, Pakistan şi Sri Lanka. Printre firmele cu care Google va colabora pe aceste pieţe se numără Panasonic, Acer, Lenovo, HTC şi Qualcomm.

Sursa: www.mediafax.ro

Adauga un comentariu

*