O activitate excelenta pentru incetinirea imbatranirii

STUDIUImbatranirea este un proces normal de modificari fizice in timp – se poate imbatrani pasiv, fara a se da mare atentie procesului sau activ, facandu-se constient anumite alegeri si avand mare grija de propriul corp si propria minte. 

Mersul pe jos timp de o ora in fiecare zi face minunu si combate imbatranirea si previne aparitia mai multor boli grave.

Mersul pe jos este un exercitiu bland cu impact redus, care va poate mentine atatconditia fizica, dar si sanatatea. Mersul pe jos este o forma de activitate fizicaaccesibila tuturor. Este sigur, simplu si nu are nevoie de practica, iar beneficiile pentru sanatate sunt numeroase.

Potrivit specialistilor, aceasta activitate simpla lupta impotriva obezitatii si a diabetului, creste mobilitatea, scade riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer si ajuta persoanele depresive sau care sufera de anxietate.

De asemenea, persoanele care merg zilnic pe jos timp de o ora gandesc mai bine si au un risc mai scazut de a face Alzheimer.

Mersul pe jos previne aparitia diabetului de tip 2. Specialistii au demonstrat ca o persoana care merge pe jos timp de 150 minute pe saptamana, pierde aproximativ 7% din greutatea corpului si poate reduce cu pana la 58% riscul declansarii diabetului zaharat.

Mersul-pe-josMersul intareste inima. In urma unui studiu s-a constatat ca rata mortalitatii in randul barbatilor pensionari care au mers mai putin de 1.5 km pe zi a fost de doua ori mai ridicata decat a celor care merg pe jos minim 3 km pe zi.Cercetatorii afirma ca femeile care au mers pe jos timp de trei ore sau mai mult pe saptamana, au avut un risc mai redus de aparitie a atacului de cord sau a altor evenimente coronariene, cu pana la 35% comparativ cu femeile care nu au mers pe jos.

Mersul pe jos este bun pentru sanatatea creierului. Specialistii au descoperit ca la femeile care au mers pe jos minim 1.5 ore pe saptamana functia cognitiva s-a imbunatatit si declinul cognitiv a fost mai mic decat la cele care au mers mai putin de 40 de minute pe saptamana.

Mersul pe jos este sanatos pentru oase. Cercetarile au aratat ca femeile aflate la menopauza care au mers pe jos aproximativ 1.5 km in fiecare zi aveau o densitate osoasa mai mare la nivelul intregului corp. Mersul pe jos incetineste nivelul de pierdere osoasa de la nivelul picioarelor.

Mersul pe jos imbunatateste nivelul conditiei fizice. Este suficient ca o persoana sa mearga pe jos doar 30 de minute, de trei ori pe saptamana, pentru a-si imbunatati sanatatea cardiovasculara.

Chiar si plimbarile scurte sunt eficiente. Un studiu a aratat ca femeile sedentare care fac plimbari scurte pe jos (3-10 minute pe zi) au avut rezultate importante privind imbunatatirea conditiei lor fizice. Cantitatea de grasime din organism s-a redus in cazul plimbarilor de 30 de minute pe zi.

 

Adauga un comentariu

*