Jandarmii au donat sânge pentru persoanele cu probleme medicale

image005Jandarmii au donat sânge pentru persoanele  aflate în situaţii dificile cu probleme medicale sau care au pierdut sânge în urma unor accidente sau alte situaţii.

Azi, 11 septembrie a.c., jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău s-au alăturat campaniei de donare de sânge UN STROP DE SÂNGE  – O VIAŢĂ SALVATĂ! .

image015Având în vedere lipsa acută de sânge din această perioadă, efectivele unităţii au răspuns „prezent”, din nou, apelului Centrului de Transfuzie Sanguină de a dona sânge.

Jandarmii din Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău nu sunt la prima acţiune de acest gen, unii dintre aceştia fiind în evidenţa centrului ca donatori permanenţi; mai mult de atât, au existat situaţii în care jandarmii au ajutat colegi din unitate sau din alte unităţi care, datorită unor probleme medicale, aveau nevoie imediată de sânge.

image017„Deşi are un caracter benevol,  prin acest gest dorim să ne aducem aportul la salvarea altor vieţi, conştienţi fiind despre necesitatea şi lipsa de sânge ”, a spus plt.adj. sef. Robu Eugen.

„Am răspuns, pentru că ştim că şi alţi colegi de-ai noştri au avut nevoie şi ar trebui să răspundă cât mai multă populaţie”, a precizat plt. maj. Chiuche Ionuţ.

“Am mai donat şi cu alte ocazii. De multe ori se întâmplă să fie persoane la ananghie şi să aibă nevoie de acest sânge pentru a le fi salvată viaţa”, a declarat plt. maj. Boacă Ioan. 

702-2014Prin participarea la această acţiune, jandarmii din cadrul unităţii au demonstrat că prin spiritul lor voluntar sunt permanent alături de oameni, nu numai prin misiunile desfăşurate ci şi prin astfel de acţiuni umanitare menite să salveze vieţile unor semeni.

 

Adauga un comentariu

*