Fapte ilegale constatate de GMJ Bacau

În săptămâna 01 – 05 septembrie a.c., Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău a continuat executarea misiunilor specifice în zona de competenţă pentru realizarea unui climat de ordine şi normalitate, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurării ordinii şi liniştii publice la evenimente cu participarea unui număr mare de persoane.

 

I. Luni, 01 septembrie 2014, efective din cadrul unităţii a asigurat măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele F.C. Oţelul Galaţi  – F.C. Rapid Bucureşti; ce a avut loc pe stadionul „Oţelul” din municipiul Galaţi.La efectuarea accesului în stadion efectivele Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău aflate în dispozitivul de ordine publică, au identificat o persoană de sex masculin, care a încercat să intre în stadion având asupra sa mijloace pirotehnice.În urma activităţilor procedurale efectuate, s-a stabilit că acesta se numeşte Florin I. de 24 ani şi i s-au întocmit documentele specifice de constatare a infracţiunii de nerespectare a regimului materialelor explozive, faptă sancţionată de art. 37, lit. a din Legea nr. 126/2005 privind regimul materiilor explozive.De asemenea, cu aceeaşi ocazie, premergător disputării partidei de fotbal, un echipaj de intervenţie a intervenit pentru aplanarea unui conflict care degenerase în violenţe fizice între două grupuri de persoane, unul dintre grupuri purtând însemnele echipei Rapid Bucureşt.În urma verificărilor efectuate un număr de 3 persoane Adrian S., Gabriel S. şi Cosmin E. au fost sancţionate contravenţional, pentru provocare şi participare la scandal, în locuri publice, conform Legii nr. 61/1991, art. 2 pct. 24 (cu amendă în valoare de 200 lei fiecare) şi sancţiune contravenţională complementară, de interzicere a participării la manifestări sportive pe stadioane, conf. art. 23, lit. b din Legea nr. 4/2008, pentru perioada de 1 an.

În urma desfăşurării misiunilor specifice pe linia prevenirii şi combatere a faptelor antisociale în municipiul Bacău, de la începutul acestei săptămâni şi până în prezent, au fost constatate 21 fapte cu caracter contravenţional (tulburarea ordinii şi liniştii publice, consum de băuturi alcoolice în locuri publice, cerşetorie) sancţionate cu 3 avertismente, precum şi cu 18 amenzi în valoare totală de peste 3 000 de lei. Misiunile de asigurare a ordinii şi liniştii publice la nivelul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău vor continua şi în perioada următoare.

II. În perspectivă, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău pregăteşte norme de ordine şi siguranţă publică premergător, pe timpul şi după desfăşurarea partidei de fotbal dintre echipele F.C. BOTOŞANI – F.C. DINAMO BUCUREŞTI care se va desfăşura duminică 14 septembrie a.c.. Partida se va desfăşura pe stadionul de fotbal din municipiul Botoşani.Jandarmii din cadrul dispozitivelor vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea actelor şi faptelor de tulburare a ordinii publice, identificarea şi sancţionarea acţiunilor de tip infracţional care pun în pericol securitatea publică.  Premergător şi pe timpul desfăşurării acestei partide de fotbal, jandarmii vor desfăşura activităţi specifice de prevenire a violenţei cu ocazia jocurilor şi competiţiilor sportive, activităţi incluse în cadrul proiectului „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.  

Compartiment informare şi relaţii publice 

Adauga un comentariu

*