Depistați și cercetați în urma acțiunilor desfășurate de polițiști pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de furt

B1365967758Polițiștii au desfășurat mai multe activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor de furt din locuințe și societăți comerciale. 14 persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de furt au fost conduse la sediul unității de poliție în vederea cercetărilor, din care două au fost reținute.

 Poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală, în colaborare cu polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Buhoci, au acționat pe raza comunelor Luizi Călugăra, Nicolae Bălcescu, Gioseni și Tamași, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de furt din locuințe și societăți comerciale.

Astfel, în urma activităților specifice desfășurate, au stabilit că un tânăr de 19 ani, din comuna Luizi Călugăra, este bănuit de săvârșirea a patru infracțiuni. Tânărul, în perioada august – septembrie 2014, a pătruns prin efracție, pe timpul nopții, în două societăți comerciale din localitate, precum și în locuința unui localnic, de unde a sustras mai multe bunuri.

De asemenea, polițiștii îl cercetează pe tânăr și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la tâlhărie, comisă asupra unei bătrâne din localitate, în noaptea de 30/31 august a.c..

Tânărul a fost reținut de polițiști pentru o perioadă de 24 de ore, care urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, în urma cercetărilor a rezultat faptul că un bărbat de 32 de ani, din comuna Gioseni, împreună cu vecin de 33 de ani, a sustras în cursul lunii august, 160 metri de cablu telefonic de pe raza comunei Nicolae Bălcescu, în dauna unei companii de telefonie.

De asemenea, bărbatul în cauză, împreună cu alți doi tineri de 19 și 21 de ani din comuna Gioseni, au tăiat și sustras 270 metri de cablu telefonic, în dauna aceleași companii, de pe raza comunei Tamași.

Bărbatul de 33 de ani a fost reținut și urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

În continuare polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor în cauză.

Adauga un comentariu

*