Aveti grija cu durerile de picioare

woman moisturising footTe doare spatele, iar picioarele sunt grele, obosite şi umflate. Numarul mare de ore petrecute pe scaun sau în picioare, kilogramele în plus, colesterolul crescut şi chiar fumatul fac ca un numar din ce în ce mai mare de oameni sa se plânga de dureri.

Cand spunem `dureri de picioare` ne referim la orice durere ce se poate manifesta incepand de la degetele picioarelor si pana la regiunea pelviana. Aceste dureri pot fi cauzate de multi factori, unii dintre acestia putand fi localizati in alte zone decat piciorul.

Durerile resimtite in zona picioarelor pot avea diferite manifestari. Ele pot afecta doar o parte a piciorului, cum ar fi genunchiul, sau se pot extinde pe intregul membru si pot fi resimtite ca furnicaturi, dureri ascutite, dureri surde, mancarimi.

Stiai ca medicii pot sa-ti citeasca starea de sanatate generala doar uitandu-se la picioarele tale? E normal sa te doara picioarele din cand in cand, dar anumite dureri pot trada o problema de sanatate. Daca te dor picioarele chiar si cand esti intr-o pozitie de relaxare, atunci ar putea insemna ca suferi de o boala a arterei care limiteaza fluxul sanguin catre membre. Umflarea inexplicabila a picioarelor si gleznelor poate indica probleme cardiace sau renale.

Durerile membrelor inferioare pot fi rezultatul a mai multe cauze, printre care:
– fractura de stres sau fisurarea osului; crampe musculare, de cele mai multe ori provocate de deshidratare excesiva; entorse si leziuni traumatice (ruperea tendonului lui ahile, menisc rupt).Alte cauze ale durerii picioarelor includ boli degenerative, autoimune si inflamatorii legate de durerile membrelor inferioare ce includ deteriorarea structurii articulatiei, cum ar fi:
– chistul baker;bursita; fibromialgia; guta; claudicatia intermitenta cauzata de ateroscreloza; osteoartrita; poliartrita reumatoida; tendinita si vene varicoase.

Durerea articulara poate fi simptomul unor boli obscure sau mai rare care nu sunt imediat evidente. Acestea pot include:
– tumori osoase (benigne sau maligne); utilizarea unor medicamente (corticosteroizi); boala Legg-Calve-Perthes (osteocondrita capului femural); osteomielita; leziunea nervilor sciatici din cauza stenozei spinale si celulita.

Printre cauzele grave ale durerilor de picioare care pun in pericol viata unei persoane ar putea fi:
– tromboza venoasa profunda (ce poate determina embolie pulmonara, atac de cord, accident vascular cerebral); boli vasculare ale arterelor periferice si stenoza spinala (ingustarea canalului spinal si compresia asupra maduvei spinarii si a nervilor).

Durerea localizata in zona membrelor inferioare ar putea fi asociata si cu alte simptome, inclusiv:
– oboseala; febra; dureri articulare; restrictionarea unor miscari destul de simple; umflaturi ale pielii si vene varicoase.

Adauga un comentariu

*