Ficusul absoarbe substanţele chimice din casă

1_originalO casă bine aerisită te ajută nu numai să te relaxezi, ci să-ţi menţii şi sănătatea. Ştiai că poţi avea aerul mereu proaspăt în casă cu ajutorul plantelor, precum levănţica, ficusul şi busuiocul.

Ficusul alungă substanţele chimice

Unele plante de apartament au nu numai un rol decorativ, ci sunt adevărate filtre de aer. Printre acestea, se numără aloe vera, azaleea, cactusul şi ficusul împletit.

Ficusul poate absorbi până la 271 de micrograme de substanţe chimice care poluează orice apartament, în special formaldehidele produse de lemn, hârtie şi fum de ţigară. Şi iedera este cunosută pentru proprietăţile de bun purificator al aerului.

Ficusul este una dintre cele mai populare si indragite plante de apartament. In caz ca nu stiai, ficusul are un rol ceva mai important decat acela de a fi o simpla planta decorativa in casa ta.

Reuseste cu brio sa imbunatateasca calitatea aerului din casa. Frunzele acestuia absorb cateva substante toxice periculoase care se regasesc in aerul din locuinte – benzenul, tricloretilena si formaldehida.

Adauga un comentariu

*