Interlopul Adrian Botez, eliberat, din greseala, din arestul Capitalei. Iată ce i-a transmis procurorului de caz, Felix Banila, cu o zi inainte de a ieşi din arest

Trei subofiţeri de la arestul Poliţiei Capitalei sunt cercetaţi de procurori, după ce l-au lăsat liber pe Adrian Botez, care a fost condamnat definitiv la zece ani de închisoare pentru că a încercat să îl omoare pe Dumitru Mironescu, au declarat joi, surse din poliţie.


Iîn noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, la arestul Poliţiei Capitalei a venit o minută de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care se arăta că Adrian Marin Botez a fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare. 
Angajaţii de la arest ar fi interpretat în mod greşit documentul trimis de instanţă şi ar fi crezut că Botez trebuie de fapt pus în libertate, astfel că acesta a fost eliberat în noaptea de luni spre marţi. Poliţiştii bucureşteni l-au căutat pe Marin Botez pentru a-l reîncarcera, însă până în prezent acesta nu a fost găsit.
Bărbatul ar fi trebuit mutat la Penitenciarul Rahova şi nu eliberat.Adrian Botez a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor fiind acuzat că a încercat să-l omoare pe interlopul Puiu Mironescu. El a fost dat urmărire internaţională pentru că ar fi părăsit deja ţara.
La sediul Poliţiei Capitalei a fost demarată o anchetă pentru a se stabili cine se face vinovat de această eroare. De asemenea, conducerea Poliţiei Capitalei a sesizat, în 1 iulie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, în cazul celor trei poliţişti, pentru neglijenţă în serviciu.
Adrian Marin Botez, zis „Ţâţă”, şi alţi şapte bărbaţi care, în 2011, au vrut să-l omoare pe Dumitru „Puiu” Mironescu au fost condamnaţi definitiv, în 30 iunie, la pedepse cu executare cuprinse între nouă şi doisprezece ani de închisoare, în dosarul cunoscut ca „Bariera”.
Ceilalţi şapte condamnaţi – Claudiu Laurenţiu Păvalucă, Cătălin Bogdan Rusu, Constantin Manea, Vlăduţ Romeo Zîmbrean Sbranca, Vasile Stoleru, Valentin Dorin Păvălucă şi Constantin Cătălin Crăciun – erau toţi în arest la data condamnării definitive.
Dumitru Puiu Mironescu a fost victima unei tentative de asasinat, în 14 februarie 2011, în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la Lilieci, din municipiul Bacău, agresiune comisă de mai multe persoane din anturajul lui Adrian Botez. Cu o zi înainte ca interlopul eliberat din greşeală din arestul poliţiei Capitalei să fie pus în libertate, acesta i-a trimis o scrisoare procurorului care îi instrumentase cazul, transmiţându-i că abia aşteaptă să îl reîntâlnească. Procurorul Felix Bănilă a declarat, pentru Antena 3, că instrumentarea acestui caz nu a fost una în care a existat o presiune de ordin psihologic. „La modul direct nu am fost ameninţat, însă nu m-am simţit confortabil făcând această anchetă. Cu timpul al aflat că îmi cunoşteau programul meu şi al familiei mele, al copiilor mei, în special, ceea ce m-a determinat să iau măsuri de precauţie”, a declarat procurorul.

 

Adauga un comentariu

*