Elveţia a cîştigat la pas ultimul meci al grupei, 3-0 cu Honduras, şi s-a calificat în optimi

Elveţia nu a mai repetat dezastrul din 2010, cîndHonduras o trimitea acasă în ultimul meci din grupe.
Amintirile de la ultima ediţie bîntuiau formaţia lui Hitzfeld înainte de meci, însă Shaqiri oferă linişte încă din debutul partidei. După o ratare imensă din 6 metri (2), mijlocaşul lui Bayern deschide superb scorul, cu un şut sub bară de la 25 de metri în minutul 4.

Linişte şi pace
O angajare excelentă a lui Drmici şi acelaşi Shaqiri limpezeşte partida şi face „dubla” (31) executîndu-l cu latul la coţul lung pe Valladares. Partida curge greu, centramericanii cu o posesie covîrşitoare în prima repriză nu reuşesc să-i pună probleme lui Benaglio şi Elveţia intră la cabine în avantaj.

Honduras se deschide, Shaqiri loveşte din nou!
Ritm mai alert după pauză, Honduras prinde curaj şi forţează, dar tot elveţienii sînt cei care-şi creează ocazii. Drmici scoate din joc doi adversari, pasează în centrul careului, de unde MVP-ul Shaqiri reia la colţul scurt, fără şansă pentru Valladares. Palacios îl scoate în evidenţă pe Benaglio abia în ultimul sfert de oră cu un şut puternic (78) şi o lovitură de cap din interiorul careului mic (81), ambele parate de elveţian. Ultimele 10 minute sînt palide şi partida pune capăt primei grupe din care echipele europene răsuflă uşurate.

50 de hattrick-uri s-au înregistrat în istoria CM, ultimul fiind cel al lui Shaqiri

Adauga un comentariu

*