Ziua Internationala de Lupta Impotriva Traficului si Consumului Ilicit de Droguri 26 iunie 2014

26-iunie-ziua-internationala-de-lupta-impotriva-traficului-si-consumului-ilicit-de-droguriCu prilejul Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri avem bucuria de a vă invita JOI, 26 IUNIE a.c. de la ora 10.00, la sediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, din str. Condorilor nr. 4, unde va avea loc conferinţa de presă “Parteneriat pentru comunitate” în cadrul căreia va fi prezentată Strategia Judeţeană Antidrog 2014–2020, o parte din iniţiativele CPECA Bacău pentru perioada următoare, iar voluntarii antidrog vor primi diplome care atestă recunoştinţa pe care Agenţia Naţională Antidrog o are faţă de activitatea depusă în domeniu.

Anul acesta, mesajul transmis de Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (The United Nations Office on Drugs and Crime – UNODC) pentru Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri este: „Tulburările legate de consumul de droguri pot fi prevenite şi tratate”.

Drogurile ameninţă viaţa şi bunăstarea oamenilor, însă nu afectează doar consumatorul, ci efectele negative ale consumului se răsfrâng şi asupra familiei şi a celor dragi. Tulburările legate de consumul de droguri subminează relaţiile apropiate, distrug armonia vieţii de familie, insclusiv a copiilor şi pot conduce de multe ori la ruinarea oportunităţilor de educaţie sau angajare. Impactul consumului de droguri este resimţit la nivelul comunităţii, sistemului de justiţie şi în întreaga societate. Acestea sunt o parte din motivele pentru care prevenirea consumului de droguri trebuie să devină un subiect important pe ordinea de zi a tuturor adulţilor cu putere de decizie.

Adauga un comentariu

*