Cimitirul elefanţilor » Grecia se califică în optimi după cel mai dramatic meci al Mondialului, 2-1 cu Coasta de Fildeş

Grecii i-au învins la ultima fază pe „elefanţii” africani printr-un penalty dubios, la o fază în care Samaras se împiedică de Sio, aflat în spatele lui, încercînd să şuteze la poartă.
Lamouchi sigur s-a uitat la meciul Italiei cu Uruguay. Ivorienii erau, oarecum, în situaţia Italiei: aveau nevoie de egal, iar în cazul în care japonezii nu se impuneau categoric, mergeau în „optimi”. Italienii au decis să se apere şi nu le-a ieşit. Lamouchi a hotărît să atace. Şi a atacat. Rezultatul? Grecii au fost aproape să deschidă scorul după jumătate de oră, prin Holebas, însă mingea s-a oprit în bară. Prinşi iar pe contraatac, africanii au încasat-o pînă la urmă, cînd, după o greşeală a lui Tiote la mijlocul terenului, Samaras l-a servit perfect pe Samaris, care l-a executat pe Barry.

Click aici pentru VIDEO!

Dar africanii n-au disperat. Lamouchi a fost inspirat: l-a scos pe cel care a greşit la gol, Tiote, şi l-a introdus pe Bony. Vîrful lui Swansea nu a dezamăgit. O fază superbă începută de Die, continuată de Gervinho şi finalizată de Bony a adus din nou dansurile în sectoarele africanilor de pe Castelao. 1-1.
Cu încă două bare în partea a doua, şi aproape eliminaţi, grecii au forţat. Samaras şi compania nu au putut să se ajute singuri, dar au avut meritul de a lupta pînă în ultima clipă. La ultima fază a meciului, Samaras s-a împiedicat de nou-intratul Giovanni Sio, iar „centralul” a dictat extrem de uşor un penalty.
Barry şi Samaras faţă în faţă. Africanul a încercat să îl intimideze pe „şeptarul” grecilor, însă jucătorul lui Celtic a transformat impecabil şi Grecia e în „optimi”. Au meritat grecii? Vor răspunde zeii.

Adauga un comentariu

*