PROFESOR DIN S.U.A. INSTRUIEȘTE LICEENI BĂCĂUANI

DSC_0493În intervalul 20 – 27 iunie 2014, Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău  primește vizita profesorului american Ilse Agnes Houle, Senior English Language Fellow al Ambasadei S.U.A. la București.

Cu această ocazie, în cadrul proiectului English Access Microscholarship Bacau Program, oaspetele va susține o serie de conferințe pentru elevii băcăuani participanți la acesta.

Întâlnirile, care se desfășoară la Centrul ”American Corner Bacău”, presupun sesiuni de predare intensivă a limbii engleze, secvențe dedicate cunoașterii civilizației și culturii americane, dar și diferite alte activități.

DSC_0494Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacău, beneficiară a proiectului, va organiza în cadrul acestuia, la Slănic Moldova, în perioada 3 – 7 septembrie a.c.,  și o școală de vară, deasemenea cu un  program instructiv-educativ complex, la care sunt invitați speakeri din S.U.A.

Participanții la aceste activități vor beneficia de gratuitate, primind totodată cărți și diferite alte materiale informative.

La final, elevilor care au parcurs programul, le vor fi înmânate certificate, oferite de Departamentul de Stat al SUA, prin Ambasada SUA de la București, dar și diplome, din partea Centrului ”American Corner Bacău”.

DSC_0484Instituţia băcăuană promovează în parteneriat cu Ambasada S.U.A. un set de programe culturale şi educaţionale reprezentative, care se desfășoră prin Centrul American Corner Bacău”, Centrul Regional de Resurse pentru Educaţia Civică, şi prin Centrul Regional pentru Studierea Holocaustului.

O parte dintre acestea sunt finanţate direct de Departamentul de Stat, prin Ambasada S.U.A. de la Bucureşti, fiind considerate proiecte de succes.

DSC_0497 „Ne așteptăm ca la sfârșitul acestui proiect de anvergură, elevii noștri să-și îmbunătățească vizibil nivelul de comunicare orală și scrisă în limba engleză, să acumuleze un set de cunoștințe de bază, să înțeleagă cultura și modul în care funcționează societatea americană, și, poate, ce este cel mai important, să traverseze o experiență educațională inedită.

Nu în ultimul rând acest program le va ușura elevilor participanți, accesul la studii universitare, în condițiile în care aceștia intră în contact direct cu profesori de peste Ocean.

 Suntem onoraţi de interesul sporit pe care Ambasada S.U.A. îl manifestă faţă de C.C.D. Bacău. Această situaţie ne obligă să continuăm şi să dezvoltăm parteneriatul cu americanii.”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Adauga un comentariu

*