Moment inedit la Campionatul Mondial? FIFA ar putea apela din nou la un criteriu deosebit pentru a stabili o echipă calificată

Rezultatele de pînă acum din Grupa F ar putea aduce o situaţie inedită la finalul partidelor de miercuri. După 24 de ani, FIFA ar putea apela din nou la tragerea la sorţi pentru a stabili o echipă calificată în optimile de finală. 

Dacă Argentina învinge cu 1-0 naţionala Nigeriei, iar Bosnia pierde cu acelaşi scor întîlnirea cu Iran, atunci nigerienii şi iranienii vor fi la egalitate perfectă. Ambele echipe vor avea patru puncte, acelaşi golaveraj, iar partida directă s-a terminat la egalitate, 0-0. Stabilirea echipei care va merge în optimile de finală, alături de Argentina, se va face prin aplicarea celui de-al şaptelea criteriu de departajare, cel al tragerii la sorţi organizate de FIFA. Singura dată cînd s-a întîmplat ceva identic la un Campionat Mondial a fost în Italia, în 1990, cînd tragerea la sorţi s-a făcut între Olanda şi Irlanda, norocul fiind atunci de partea irlandezilor, care aveau să elimine în „optimi” România, după loviturile de departajare.

Adauga un comentariu

*