VREMEA până pe 15 iunie

Meteo-soare-noriAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 02 – 15 iunie.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MOLDOVA

La începutul intervalului se vor înregistra medii ale temperaturilor de 20…22 de grade ziua şi 8…10 grade noaptea. Apoi regimul termic va marca o creştere până spre finalul primei săptămâni de prognoză, iar în a doua săptămână se va menţine în general constant. Mediile maximelor vor atinge 26…28 de grade în jurul datei de 07 iunie, iar cele mai ridicate minime vor fi, în medie, de 15…16 grade.
Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ va creşte în intervalul 07…12 iunie, în rest acestea fiind de aşteptat doar pe arii restrânse şi în general slabe cantitativ.

Adauga un comentariu

*