Vânzările de smartphone-uri vor creşte în medie cu 10% anual până în 2018

smartphone-uriVânzările de smartphone-uri la nivel global vor creşte în medie cu 10% anual până în 2018, susuţinute de cererea din ţările cu economii emergente, estimează compania britanică ARM Holdings, care dezvoltă chipurile folosite de aproape toate telefoanele de pe piaţă.

Smartphone-urile ieftine, cu preţuri mai mici de 150 de dolari, vor consemna în această perioadă cea mai rapidă creştere medie anuală, de 17%, urmate de cele de 150-300 de dolari cu o rată de 14%.

Telefoanele cu preţuri de peste 300 de dolari, printre care se numără şi iPhone al Apple, vor înregistra un avans de doar 4%, a declarat pentru Reuters directorul general al ARM, Simon Segars, prezent la expoziţia IT Computex, desfăşurată în Taiwan.

„Aceste dizpozitive low-cost vor avea un impact semnificativ asupra pieţei. Există în prezent smartphone-uri care se vând la 20-25 de dolari, ceea ce este fenomenal”, a spus el.

Aproximativ 90% din smartphone-urile vândute în prezent sunt echipate cu chipuri dezvoltate cu tehnologie ARM.

Avansul puternic pe segmentul preţurilor mici a condus în primul trimestru la o creştere mai slabă a profitului companiei comparativ cu aşteptările analiştilor. ARM dezvoltă procesoare şi software, pentru care vinde ulterior licenţe producătorilor.

Firma de cercetare IDC estimează o creştere de 19,3% a pieţei smartphone în acest an, urmând ca până în 2018 ritmul să încetinească la 6,2%.

În 2013, livrările de smartphone-uri au crescut cu 39,2% şi au depăşit pentru prima dată 1 miliard de unităţi.

Sursa: www.mediafax.ro

Adauga un comentariu

*