Simona HALEP S-A CALIFICAT în finala Roland Garros. Românca a învins-o pe Andrea Petkovici cu 6-2, 7-6 (7-5) în semifinale

Jurcătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), şi s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii după 34 de ani.

După două ore şi 10 minute de la începerea partidei din celaltă semifinală a turneului, dintre rusoaica Maria Şarapova şi canadianca Eugenie Bouchard, scorul este 4-6, 7-5, 4-1 pentru Şarapova.

Simona Halep va accede pentru prima dată în finala unui turneu de Grand Slam în cazul în care o va învinge pe Andrea Petkovici, din Germania.

Victoria din meciul cu Svetlana Kuzneţova, scor 6-2, 6-2, i-a adus Simonei Halep cea mai bună performanţă într-un turneu de Grand Slam.

Simona Halep mai are în palmares un sfert de finală la Australian Open, tot din acest an.

Halep a declarat, după ce a acces în semifinalele turneului de la Roland Garros, că pentru ea ziua a fost perfectă.

„Am avut un joc foarte rapid, foarte agresiv. A fost o zi perfectă pentru mine. Mă simt bine. Simt jocul şi să simt pregătită pentru următorul meci”, a spus Halep.

Simona Halep a mai declarat, conform wtatennis.com, că este foarte bucuroasă după această calificare în semifinale. „M-am simţit foarte bine pe teren. Am jucat foarte bine şi am respectat planul de joc. A fost un meci bun şi sunt foarte bucuroasă că acum voi juca în semifinale, la Paris”, a menţionat românca.

Calificarea în semifinale i-a adus Simonei Halep 780 de puncte WTA şi 412.500 de euro.

Sursa: www.mediafax.ro

Adauga un comentariu

*