Efecte neasteptate ale mirosurilor asupra noastra

despre_mirosSimtul mirosului este de mult mai precis decat simtul gustului, putand fi detectate mii de izuri. Tocmai de aceea, cercetatorii au condus numeroase studii pentru a descoperi in ce masura ne ajuta acest simt in anumite procese, cum ar fi memoria, relaxarea sau chiar somnul.

Merele verzi reduc pofta de mancare

Daca vrei iti controlezi mai bine pofta de mancare, afla ca mirosul de mere verzi te-ar putea ajuta. Studiile realizate la Smell & Taste Treatment and Research Foundation din Chicago au demonstrat ca acest miros reduce pofta de mancare. Asadar, pastreaza in birou o sticluta cu esenta de mere verzi si miroase-o cand si cand pentru ca asta te-ar putea ajuta sa mai tai din numeroasele gustari de peste zi.

Portocala sau lavanda pentru relaxare

Mirosul de portocala sau cel de lavanda ajuta foarte mult persoanele anxioase, oferind o stare de relaxare, facandu-ne mai optimisti si mai calmi. Adauga cateva picaturi de ulei de portocala sau lavanda in difuzorul de camera si vei atenua considerabil stresul.

Rozmarin pentru memorie

Cercetatorii de la Universitatea din Northumbria din Marea Britanie au descoperit ca, dupa expunerea la mirosul de ulei de rozmarin, 48 de studenti au obtinut punctaje foarte bune la testele de memorie si au fost mult mai energici decat colegii lor. Asadar, cumpara ulei de rozmarin sau chiar o planta de rozmarin pentru camera ta fiindca te va ajuta ori de cate ori va trebui sa inveti ceva nou.

Lavanda sau menta pentru atenuarea durerilor

Uleiul de lavanda creste toleranta la durere, cercetatorii sustinand ca aceasta aroma avand efecte benefice si atunci cand ne confruntam cu dureri de cap. Si mirosul de menta te poate ajuta in acest sens, spun oamenii de stiinta de la Wheeling Jesuit University.

Asadar, ori de cate ori te doare capul, stropeste o batista cu cateva picaturi de lavanda sau menta si tine-o in preajma ta.

Uleiurile esentiale pentru atenuarea crampelor menstruale

Un studiu realizat in Coreea in 2006 a aratat faptul ca 15 minute de masaj abdominal cu uleiuri esentiale, timp de o saptamana inainte de menstruatie, scade la jumatate disconfortul abdominal.

Daca ai si tu aceasta problema, intr-o lotiune din ulei de migdale adauga doua picaturi de ulei de lavanda si o picatura de ulei de trandafir si fa-ti masaj abdominal o data pe zi, cu o saptamana inainte de inceperea menstruatiei.

Pudra de bebelusi, lavanda si aroma de placinta de dovleac pentru cresterea libidoului

Pe langa toate acestea, si aroma de castravete, ca si cea de lemn dulce cresc fluxul sangvin vaginal. Asadar, foloseste pudra de bebelusi dupa dus sau invita-ti partenerul la o cina, unde sa asezi pe masa si castraveti, servind placinta de dovleac la desert. Chiar si niste lumanari astfel parfumate isi vor face treaba.

Grepfrut roz pentru a te simti mai tanar

Un studiu recent a aratat ca aroma de grepfrut roz ne influenteaza perceptia asupra varstei, determinandu-ne sa ne consideram atat pe noi, cat si pe ceilalti, mai tineri cu, in medie, 3 ani. Un parfum de grepfrut roz sau un ulei esential mirosind astfel te pot ajuta sa te simti mult mai tanar.

Menta pentru a-ti gestiona mai bine mania si pentru a fi mai motivat

In cadrul unui alt studiu in care s-a folosit aroma de menta, s-a constatat ca subiectii, jucatori de baschet, au devenit mult mai motivati, mai energici, mai rapizi si mai increzatori. Inhalatoarele cu menta te ajuta sa iti gestionezi mai bine mania si sa fii mai determinat.

Lavanda pentru un somn mai profund

Esenta de lavanda poate vindeca insomnia usoara, asa ca ar fi bine sa ai langa pat o sticluta cu un astfel de parfum. Somnul tau va fi mai linistit, mai profund, iar tu te vei putea odihni si relaxa mult mai bine.

Sursa: www.ziare.com

Adauga un comentariu

*