Corlăţean: Sperăm să avem o bază militară NATO permanentă în România

România are nevoie de o prezenţă militară americană mai substanţială, dat fiind că reprezintă flancul estic al NATO, a declarat, într-un interviu, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, adăugând că Bucureştiul speră chiar la o baza militară permanentă a Alianţei.big

„Suntem interesaţi în a avea o prezenţă militară a SUA mai substanţială în România. Suntem prima ţară în care va fi amplasat sistemul de apărare antirachetă. În 2015, sistemul va fi operaţional (în România). Suntem interesaţi în a avea o prezenţă economică, militară şi politică puternică a Statelor Unite în România”, a precizat şeful diplomaţiei, într-un interviu acordat Washington Post, cu ocazia vizitei în SUA.
Întrebat dacă acest mesaj a fost „bine primit” la Washington, ministrul de Externe a declarat că România reprezintă flancul estic al NATO şi are nevoie de sprijin, întrucât „ameninţarea rusească este o realitate”. „Aşteptările noastre sunt pentru o prezenţă militară americană mai substanţială în România şi, poate, pentru o bază militară permanentă a NATO”, a subliniat şeful diplomaţiei.

Totodată, Titus Corlăţean a spus că Bucureştiul s-a numărat printre acei aliaţi care au pledat „pentru o prezenţă militară mai puternică şi mai rapidă a aliaţilor în flancul estic pentru a consolida încrederea României, Poloniei şi ţărilor baltice în securitatea colectivă, care este garantată de Alianţă”.

Întrebat dacă este îngrijorat pentru România, Corlăţean a spus că nu, dar este îngrijorat pentru Ucraina, R. Moldova şi Georgia, informeaza Mediafax .

Adauga un comentariu

*