Cupa Moldovei”, la karting Ediţia I Bacău, 2 – 3 mai

Palatul Copiilor Bacău organizează în perioada 2 – 3 mai 2014 prima ediție a Concursului Interjudețean de Educație rutieră și Karting ”Cupa Moldovei”, competiție sportivă ce va fi găzduită de Complexul ”Speed Park” – Pista de Karting. Proiectul este inițiat de Cercul de Educație rutieră și Karting al Palatului Copiilor Bacău, coordonat de profesorul Eugen Diac, și se adresează elevilor cu vârste între 6 și 16 ani, care frecventează cercurile de profil din instituțiile de învățământ nonformal. La ediția din acest an a competiției vor participa echipaje din nouă județe ale Moldovei: Suceava, Iași, Neamț, Bacău, Vrancea, Brăila, Argeș, Covasna și Brașov. Bacăul va fi reprezentat în concurs de un echipaj de la Palatul Copiilor Bacău și de un echipaj de la Clubul Copiilor Tg. Ocna. Concursul Interjudețean de Educație rutieră și Karting  se va desfășura pe două secțiuni:

Educație rutieră – trei probe

a)    Proba teoretică: concurenții vor primi un chestionar tip grilă, elaborat de Poliția Rutieră Bacău (20 de întrebări, 30 de minute)

b)   Îndemânare cu bicicleta în poligon

c)    Îndemânare cu kartul în poligon

Kart –viteză, pe categorii de vârstă:

Pufo (6 – 9 ani)

Mini ( 10 – 13 ani)

Cadeți (14 – 16 ani)

Juriul concursului va fi format din cadre didactice din echipajele înscrise și din arbitri ai Complexului ”Speed Park”.  ”În toată zona de est a României nu există o astfel de competiție, și, în același timp, în Bacău există singura pistă de karting omologată din zona Moldovei. De aceea am vrut să organizez acest concurs, a fost şi plăcerea mea și m-am bucurat să primesc sprijin pentru a duce proiectul la îndeplinirea atât din partea conducerii Palatului Copiilor Bacău, domnul director Radu Ghiciușcă, cât și din partea domnului Eduard Nunu, proprietarul Complexului «Speed Park», şi a domnilor Adrian Tuluc şi Petru Secaci, preşedintele şi, respectiv, directorul Automobil Clubul Român (ACR) – Sucursala Județeană Bacău. Educația rutieră înseamnă educația pentru a trăi”, a declarat prof. Eugen Diac, coordonatorul Cercului de Educație rutieră și Karting al Palatului Copiilor Bacău, și inițiatorul concursului. Concurenţii vor primi în final diplome, medalii și cupe cu însemnele competiției.

Parteneri: Complexul ”Speed Park”, Automobil Clubul Român (ACR)  – Sucursala Județeană Bacău, Clubul Sportiv Școlar Bacău, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, Docucenter.

Sponsori: Pambac, Asociația ”Oblio”, Azia Security, Inter Auto, Cocokingdon, SIF 2 Moldova.

Program:

Vineri, 2 mai

Ora 12.00, Pista de Karting ”Speed Park”: Deschiderea oficială

Orele 13.00 – 17.30, Complexul ”Speed Park”: Probe Secțiunea Educație rutieră 

Sâmbătă, 3 mai

Orele 9.00 – 10.00, Pista de Karting ”Speed Park”: Antrenament liber

Orele 10.00 – 13.00, Pista de Karting ”Speed Park”: Probe Secțiunea Kart – viteză

Ora 14.00, Pista de Karting ”Speed Park”: Festivitatea de premiere 

Accesul publicului la eveniment este liber.

Adauga un comentariu

*