Masuri luate de jandarmi la meciul de fotbal dintre A.S.C. Bacău – F.C. Rapid Bucureşti

Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău  va asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică la meciul de fotbal dintre echipele A.S.C. Bacău   – F.C. Rapid Bucureşti. 

 Sâmbătă, 1 martie, începând cu ora 11.00, pe stadionul de fotbal „Aerostar” din municipiul Bacău se va desfăşura partida de fotbal dintre echipele A.S.C. Bacău   – F.C. Rapid Bucureşti, din cadrul etapei a XVIII – a Ligii a-II-a. Având în vedere importanţa acestei partide, la această manifestare se preconizează participarea unui număr mare de spectatori –suporteri ai echipei A.S.C. Bacău dar şi suporteri ai echipei F.C. Rapid Bucureşti. Măsurile specifice de securitate şi protecţie a participanţilor la această partidă de fotbal vor fi asigurate de efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău în cooperare cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuţii în domeniu (poliţie, situaţii de urgenţă etc.).  În conformitate cu prevederile LEGII 4 / 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport ,  jocul sportiv este caracterizat cu  GRAD MEDIU DE RISC. 

Reguli privind organizarea şi accesul spectatorilor 

Organizatorul competiţiei, A.S.C. Bacău va pune în vânzare 1.000 de bilete,  abonamente şi invitaţii din numărul total de 1.156 de locuri ale stadionului. Pentru suporterii echipei F.C. Rapid Bucureşti sunt puse la dispoziţie un număr de 100 bilete, reprezentând aproximativ 10 %  din capacitatea stadionului. Suporterii echipei F.C. Rapid Bucureşti vor fi dispuşi în tribuna B în sectorul din partea dreaptă. Accesul în stadion se va executa pe poarta dinspre pista aeroportului internaţional ,, George Enescu”Bacău,  începând cu orele 09.30.  Pentru fluidizarea circulaţiei la stadion şi prevenirii aglomerărilor generatoare de disconfort recomandăm ca spectatorii să aibă asupra lor biletul de acces pe care îl vor prezenta forţelor de ordine. Recomandăm suporterilor să vină din timp la stadion, să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea duce la manifestări violente, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale şi să solicite imediat, în mod direct sau prin apel 112, intervenţia forţelor de ordine, atunci când situaţia o impune. Comercializarea băuturilor alcoolice în zona stadionului este interzisă. Astăzi, 28 februarie,  a avut loc şedinţa de organizare a acestei misiuni, cu participarea reprezentanţilor  forţelor implicate în asigurarea măsurilor de ordine publică precum şi a altor măsuri specifice pentru buna desfăşurare a acestei partide – jandarmi, poliţie, situaţii de urgenţă, organizator, ambulanţă etc.

Activităţi de prevenire

Premergător şi pe timpul desfăşurării acestei partide de fotbal, jandarmii vor desfăşura activităţi specifice de prevenire a violenţei cu ocazia jocurilor şi competiţiilor sportive, activităţi incluse în cadrul proiectului „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”.

Recomandări

Pentru buna desfăşurare a acestei partide de fotbal cetăţenii trebuie sã respecte mãsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine, pe traseele de deplasare, în apropierea şi în interiorul bazei sportive. Este de evitat implicarea în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, violenţe verbale şi fizice sau manifestări violente. La solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, cetăţenii au obligaţia de a prezenta documentele de acces şi actele de identitate. De asemenea, au obligaţia de a prezenta, la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţã, materialele de publicitate vizualã aflate asupra lor. Este interzisă pătrunderea în incinta bazei sportive fãrã documente de acces  în stare  vãditã de beţie , consumul de bãuturi alcoolice, refuzul supunerii la  efectuarea controlului corporal preventiv şi al bagajelor de cãtre forţele de ordine, aruncarea cu obiecte de orice fel , cu substanţe corozive ori care murdãresc, participarea la scandal, proferarea  de injurii, cuvinte sau expresii jignitoare , ameninţãri cu acte de violenţã împotriva celorlalţi spectatori, oficiali, jucãtori sau a bunurilor acestora. De asemenea, este interzisă ameninţarea cu acte de violenţã faţă de forţele de ordine , ascunderea feţei cu articole de îmbrãcãminte sau alte accesorii, refuzul de a părăsi imediat arena sportivă dacã mãsura evacuãrii a fost dispusã de cãtre personalul de ordine şi siguranţã sau de cãtre forţele de ordine. Menţionăm faptul că nu vor fi tolerate nici un fel de manifestări de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să pună în pericol siguranţa participanţilor.  Atunci când se constatã cã în urma producerii unor acte de violenţă este pusã în pericol viaţa sau integritatea corporalã a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi , când este pusă în pericol proprietatea publică sau privată, efectivele de jandarmi vor interveni pentru restabilirea ordinii publice şi pentru înlăturarea efectelor unor astfel de acţiuni cu caracter ilegal.

Compartiment informare şi relaţii publice 

Adauga un comentariu

*