UPDATE Ponta: Fac apel către colegii liberali de a salva proiectul USL, de a continua să guvernăm împreună

Premierul Victor Ponta a făcut, marți, un apel către PNL pentru salvarea USL și continuarea guvernării în aceeași formulă.Victor-Ponta1

‘În calitate de șef al Guvernului României, învestit prin votul majorității USL, care a primit în decembrie 2012 votul de încredere și de speranță al majorități populației din România, este de datoria mea în această seară să fac încă un apel, înainte de ședința politică a PNL, către partenerii și colegii mei liberali, un apel de a salva proiectul politic numit USL, de a continua să guvernăm împreună’, a declarat Ponta la Palatul Victoria.

Prim-ministrul consideră că despărțirea USL ar fi o decizie greșită, iar obligația față de alegători este ca Uniunea să se păstreze.

„O decizie de desființare a Uniunii Social Liberale ar fi o decizie greșită după acești ani în care am luptat împreună în Opoziție cu cei mai mulți dintre liderii PNL alături, am guvernat bine și vreau să spun că există o contribuție fundamentală a tuturor miniștrilor liberali, a parlamentarilor liberali, a aleșilor noștri locali pentru ca anul 2013 să fie unul din anii cei mai buni pentru România din punct de vedere economic și social. Am candidat împreună și nu există în realitate niciun parlamentar care să fi fost ales ca social-democrat, ca liberal sau conservator, toți au fost aleși ca Uniune Social Liberală și cred că obligația noastră față de alegători este să rămânem împreună”, a precizat Ponta.

Șeful Executivului a adăugat că USL are încă un obiectiv comun.

„Avem multe alte obiective în față, Traian Băsescu și regimul său există încă. Victoria noastră ca proiect politic nu este încă finalizată și pentru viitorul României este esențial să ducem aceste obiective fundamentale la bun sfârșit”, a spus premierul.

 

sursa: Agerpres

Adauga un comentariu

*