Migdalele – beneficii

Migdale sunt bogate în vitamina E şi grăsimi bune, care sunt aduc beneficii pentru păr, piele şi corp.beneficiile-migdalelor-545x259

Dintre grasimi, cele sanatoase sunt considerate grasimile poli si mono-nesaturate, acestea din urma fiind cele mai bune pentru sanatate. Din totalul de grasimi pe care le contin migdalele, aproximativ 80% sunt mono-nesaturate!

Migdalele contin cele mai bune grasimi, dar si alte substante active care accelereaza metabolismul si mobilizeaza grasimile din depozite. Migdalele sunt indicate in dietele de slabire drastice, dar si in perioadele lungi de post, avand un continut ridicat in proteine.

Migdalele contin de asemenea antioxidanti care elimina stresul oxidativ, protejeaza vasele impotriva leziunilor aterosclerotice, dar si nucleul celular impotriva diverselor agresiuni. Astfel ca migdalele sunt utile in preventia, dar si in dieta celor care au risc sau sufera de boli cardiovasculare, de hipertensiune arteriala, dar si de cancer.

Uleiul de migdale, aliatul parului sanatos

Migdalele sunt o sursa importanta si de vitamina D si magneziu, motiv pentru care sunt folosite intr-o varietate larga de cosmetice. Deficitul de magneziu din organism se numara printre factorii care favorizeaza caderea parului. Uleiul de migdale aplicat o data pe saptamana pe par poate ajuta la hidratarea scalpului, la imbunatatirea calitatii firului de par si la impiedicarea caderii parului.

Este recomandat sa folositi ulei sau lapte de migdale si pentru ingrijirea pielii, vitaminele si antioxidantii din migdale hranesc si intineresc pielea.

Diminuarea probabilitatii declansarii bolilor cardiovasculare – s-a constatat ca flavonoidele din coaja migdalelor actioneaza sinergic cu vitamina E in directia reducerii riscurilor bolilor cardiovasculare si protejeaza peretii arterelor sanguine.

Adauga un comentariu

*