Actiuni ale politistilor moinesteni

În perioada 20 – 21 februarie, poliţiştii moineşteni au acţionat în sistem integrat, pe raza de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă, a furturilor din domeniul petrolier, din locuinţe, societăţi comerciale, pentru identificarea persoanelor bănuite de săvârşirea unor infracţiuni şi pentru reducerea accidentelor de circulaţie.

 Aproximativ 60 de poliţişti, din care 42 de la ordine publică şi 8 de la rutieră, au acţionat pe raza de competenţă, în perioada 20-21 februarie, cu scopul creşterii siguranţei cetăţenilor din municipiul Moineşti. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat patru infracţiuni, din care trei flagrante, au aplicat 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 63700 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de aproximativ 16600 de lei. De asemenea poliţiştii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, au efectuat şapte percheziţii domiciliare şi au identificat zece persoane bănuite de săvârşirea unor fapte de natură penală. Din totalul sancţiunilor, 94 au fost aplicate la regimul circulaţiei rutiere, au fost reţinute în vedrea suspendării 3 permise de conducere iar  un certificat de înmatriculare a fost retras.

In urma unei percheziţii, efectuate în comuna Pîrjol, la domiciliul unui bărbat de 60 de ani, precum şi la întreprinderea individuală a cărui administrator este, poliţiştii au identificat mai multe bunuri, fără documente legale de provenienţă. Astfel poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 91,5 litri de băuturi alcoolice, în valoare de aproximativ 5000 de lei, 3000 de ţigarete cu timbru românesc, în valoare de 1950 de lei şi 720 de ţigarete, cu timbru extra comunitar, în valoare de 396 de lei.  Bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei.

În timpul acţiunii, poliţiştii au efectuat controale în târgul săptămânal Cîmpeni, din comuna Pîrjol, iar în urma activităţilor desfăşurate, au ridicat în vederea confiscării bunuri şi produse alimentare, în valoare de 2058 de lei. Astfel poliţiştii au confiscate 150 de kg. de brânză, 50 de litri de vin, 66 de kg. de legume, 56 de litri de ulei alimentar, 44 de kg. de zahăr, 150 de kg. de carne de diferite sortimente, 82 de pachete de biscuiţi şi 0,65 m.c. de material lemnos.  De asemenea, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5000 de lei.

Poliţiştii l-au depistat în flagrant pe A. Iliuţă, de 19 ani, din comuna Zemeş, în timp ce transporta cu un autoturism, pe DC 180 A, din localitate, 29 de cupoane de ţeavă metalică, cu lungimi între 2 şi 2,5 metri şi diametrul de 2 ţoli, pe care le-a sustras de la instalaţiile petroliere dezafectate din zonă. Prejudiciul în valoare de 250 de lei a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat.

Cu ocazia unor verificări efectuate pe linia prevenirii şi combaterii comerţului ilicit, la o societate comercială din comuna Agăş, poliţiştii au identificat și confiscat cantitatea de 68 de litri de vin de casă, destinat comercializării, precum şi 19 pungi de napolitane şi două pachete cu cremvruşti, de un kg. fiecare, care aveau termenul de valabilitate expirat din data 14 ianuarie a.c., respectiv 16 februarie. În cauză, poliţiştii au sancţionat agentul commercial cu amendă în valoare de 10500 de lei.

Poliţiştii l-au depistat în trafic, în comuna Balcani, pe A. Ionel, de 38 de ani, din Piatra Neamţ, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 51 de bucăţi de pâine şi 32 de produse de panificaţie, fără a avea documente legale de provenienţă. Întreaga cantitate de produse de panificaţie, în valoare de 92,5 lei, a fost confiscată, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 de lei.

Adauga un comentariu

*