ASPECTE DIN ISTORIA MODERNĂ A STATELOR UNITE, ÎN DEZBATERE LA CENTRUL ”AMERICAN CORNER BACĂU”

Centrul „American Corner Bacău” organizează în această perioadă o serie de activităţi, la care participă elevi ai Colegiului Naţional „Ferdinand I” Bacău.

 Acestea sunt coordonate de Nicoleta Nistor – profesor de limba engleză la colegiul amintit, şi Oana – Liliana Jianu – coordonator al Centrului „American Corner Bacău”.

Una dintre activităţi a are ca temă Ziua Preşedinţilor Americani.

Elevii participanţi vor afla informații despre istoricul acestei inedite sărbători americane şi modul în care este ea marcată în Statele Unite. Programul va cuprinde şi prezentări PowerPoint, despre cei mai renumiţi preşedinţi americani. Întâlnirile se vor încheia cu vizionarea filmului „So, you want to be a President?”. Cu această ocazie elevii vor primi la final materiale informative şi broşuri.

Alte două workshop-uri se vor desfăşura sub genericul „Martin Luther King jr. şi Mişcarea pentru drepturi civile”. Programul va cuprinde vizionarea filmelor documentare „In Remembrance of Martin” – care evocă aspecte din viaţa lui Martin Luther King jr., rolul său în lupta pentru drepturi civile în Statele Unite şi „The March” – care prezintă celebrul Marş pentru Libertate din 31 august 1963, de la Washington D.C., la care au participat peste 250.000 de persoane, negri şi albi.

În cadrul dezbaterilor care vor urma, vor fi amintite mai multe personalităţi afro-americane, precum: Harriet Taubman, Rosa Parks, Corretta King, Malcolm X și Jesse Jackson.

Centrul „American Corner Bacău” a pregătit şi o expoziţie de carte, având ca tematică personalităţi afro-americane, dar şi o cronologie a istoriei lor.

„Aceste activităţi se înscriu în specificul programelor organizate anual în luna februarie la centrul nostru. Prin astfel de manifestări ne dorim familiarizarea tinerilor cu civilizaţia şi cultura americană, cu tematica drepturilor civile şi a valorilor civice, dar şi dezvoltarea spiritului critic.”, ne-a informat Oana Jianu, coordonator al Centrului ”American Corner Bacău”.

Evenimente similare, la care sunt aşteptaţi liceeni de la alte colegii băcăuane, sunt programate la CentrulAmerican Corner Bacău” şi pe parcursul săptămânii următoare.

„Profităm de aceasta perioadă specială, pentru a promova, o dată în plus, resursele multimedia de care dispune acest centru, ce pot fi utile, atât cadrelor didactice, cât și liceenilor.  Credem că participarea lor la aceste workshop-uri, contribuie la o mai bună cunoaştere a istoriei americane.”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Adauga un comentariu

*