Activitati desfasurate de Fundaţia „Sf. Ioan Bosco” in octombrie – decembrie 2013

1 octombrie 2013 – a avut loc prima întâlnire cu voluntarii care doresc să se implice în activitatea Centrului de Zi „Dominic Savio”. Au participat tineri voluntari ce au vrut să continue experiența trăită anul trecut și tineri „Boboci” în voluntariat cărora li s-a prezentat importanța voluntariatului, activitățile ce vor fi desfășurate în cadrul centrului și modalitățile de implicare. Au fost prezenți 60 de tineri liceeni.
02 / 08 octombrie– pentru a veni în ajutorul celor ce vor susține examenul de admitere la liceu, oferim și anul acesta posibilitatea elevilor din clasa a 8-a de a se pregăti la matematică și limba română, asistați fiind de profesorii și colaboratorii fundației.
04 – 05 – 07 – octombrie – membrii grupurilor ADS ON, ADS KEY-BOYS, ADS NOI și ADS Leader și-au reînceput întâlnirile săptămânale. Scopul întâlnirilor este de a crea spiritul de grup, de a cunoaște mai bine viața lui Dominic Savio și de a urma exemplul lui, de a învăța să mențină animația în cadrul Oratoriului – și nu numai, conform modelului lui Don Bosco.
07 octombrie – după momentele trăite de grupul vocațional în luna septembrie la Luncani, tinerii din grupul vocațional vor să cunoască mai îndeaproape spiritul lui don Bosco și vor să înțeleagă mai bine planul lui Dumnezeu în viața lor prin participarea la momentele de întâlnirile stabilite săptămânal.
13 octombrie – Ziua Recoltei – sărbătorită prin jocuri, concursuri și voie bună, zi dedicată copiilor și tinerilor din Municipiul Bacău, având ca invitați și părinții acestora.
Ziua Recoltei este o sărbătoare organizată anual, în care sunt aduse mulțumiri lui Dumnezeu pentru toate roadele pământului și prin care cerem binecuvântare pentru roadele viitoare și pentru toți binefăcătorii acestei sărbători. Marele premiu la copii a fost dat celui mai chipeș Felinar și pentru cea mai mare legumă.
14 – 20 octombrie – turneu de fotbal pentru clasele IX – XII – Au participat 8 echipe, 4 din liceele din oraș și 4 din satele din jurul Bacăului. Profitând de noile condiții, copiii au acum șansa de a se întâlni și a se cunoaște și prin intermediul sportului. Premiile pentru echipele câștigătoare au fost oferite de Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Bacău.
19 – 20 octombrie – consulta MTS – reprezentanți ai animatorilor din cele 3 oratorii Bacău – Chișinău – Constanța s-au întâlnit pentru a împărtăși din experiența verii 2013 și pentru a planifica împreună pentru anul 2013-2014 activățile ce vor avea teme și obiective comune.
10 octombrie – 9 noiembrie – s-a organizat în cadrul proiectului DVI cursul de Animator socio-educativ pentru 28 de tineri voluntari din cadrul fundației și din alte organizații; ocazie de a-și dezvolta capacitatea de organizare, animație și cunoaștere.
Noiembrie
02 noiembrie – 14 decembrie – S-a organizat primul curs de perfecționare pentru ocupația de Formator, adresat acelora care doresc să dobândească abilități de organizare, de utilizare a tehnicilor de instruire și de evaluare în pregătirea profesională a adulților. Participanții cursului au fost atât persoane din domeniul educațional – profesori, pedagogi, educatori cât și reprezentanți ai autorităților publice locale. La final, absolvenții au primit un certificat recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației.
04 – 10 noiembrie – turneu de fotbal pentru clasele V – VIII; au participat 12 echipe: 9 din satele din jurul Bacăului și 3 din cadrul școlilor Cartierului Nord. Ocazie pentru copii de a se cunoaște, de a-și dezvolta spiritul de echipă și abilitățile sportive.
14 noiembrie – examen de calificare pentru cursul de Electrician de întreținere și reparații în industria mică
23 noiembrie – zi de reculegere pentru cei din ADS Key-BOYS și ADS NOI – tema reculegerii a fost „Dominic Savio – model de urmat” (la școală, în familie, ministrant în biserică și animator între prieteni). Au participat 26 de copii. Aceasta zi i-a ajutat pe cei mici să se pregătească pentru promisiunea din 7 decembrie.
30 noiembrie – turneu de șah pentru copii; după forbal, a fost rândul șahului să-i ajute să-și dezvolte spiritul sportiv.
30 noiembrie – reculegere ADS ON așa cum este tradiția, înaintea promisiunii, cei din ADS ON își iau o zi pentru o reflecta asupra anului care se termina și pentru propunerile noului an. Reculegerea a avut loc la Valea Mare, tema întâlnirii a fost „Animatorul și alegerile sale”.
30 noiembrie – 13 decembrie – Curs de specializare „Animator socio educativ” organizat la Roman. Au participat 28 de persoane, elevi și profesori, implicați în diferite activități educative adresate copiilor.
Decembrie
02 decembrie – demararea unui nou curs de calificare pentru ocupația de Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze.
04 decembrie – Meci amical de fotbal – proaspăta echipă de fotbal a oratoriului a susținut primul meci amical cu echipa din Barați. A fost un meci de bun augur, întrucât au câștigat.
7 decembrie – Promisiunea ADS – ca în fiecare an, copiii și animatorii din grupurile ADS, în luna decembrie, depun sau reînnoiesc promisiunea în cadrul grupului. Este un moment important întrucât reîmprospătează motivația.
06 decembrie – Gala voluntarului este un eveniment desfășurat anual, în cadrul căruia este recunoscută activitatea de voluntariat și proiectele de voluntariat din jud. Bacău. Cu acest prilej au fost aduse mulțumiri și au fost premiați toți voluntarii implicați în activitățile anului 2013 din cadrul Fundației „Sfântul Ioan Bosco”.
17 – 20 decembrie – Ieslea Vie – Nașterea pruncului Isus a fost reprezentată „pe viu” de către animatorii și voluntarii Fundației pentru toți aceia care au vizitat Arena Mall. Scopul scenetei și a colindelor de Crăciun a fost de a reaprinde în inimile trecătorilor bucuria și emoția Sărbătorilor de iarnă.
22 decembrie – Serbarea de Crăciun pregătită de copiii Centrului de zi „Dominic Savio” pentru părinții, frații și bunicii lor a fost un moment important, pentru care s-au pregătit cu mult entuziasm. Momentele artistice din cadrul programului au cuprins colinde interpretate atât în română cât și în engleza, vocal cât și la chitară, o piesa de teatru, poezii și o scenetă pregătită de clovnii Centrului de zi. Evenimentul s-a încheiat cu Tombola de Crăciun, ce a cuprins peste 200 de premii, marele premiu a fost un curcan viu, fiind câștigat de o fetiță din cadrul Centrului de zi.
23 decembrie 2013 – „Coșul carității” a fost un proiect lansat de animatorii Oratoriului oferind astfel ocazia tuturor de a fi mai buni în postul Crăciunului. În același timp, scopul urmărit a fost și de a învăța să fim mai buni dăruind și ajutând familiile nevoiașe. Mulțumim tuturor binefăcătorilor și fie ca Dumnezeu să le răsplătească tot binele făcut!
24 decembrie / 27 decembrie – și pentru că este Crăciunul, tradiția de a duce mai departe vestea Nașterii lui Isus a fost continuată de către membrii celor din ADS KEY BOYS, ADS NOI și ADS ON, colindând din casă în casă, unde au fost primiți cu mare bucurie.
31 decembrie 2013 – 01 ianuarie 2014 – Revelion 2014 – după ce au fost cu Capra, pentru a face urările unui an nou mai bun, tinerii grupului ADS au petrecut împreună noaptea dintre cumpăna anilor. Jocurile și muzica „au dat culoare” nopții.
În luna decembrie, sala destinată desfăsurării cursurillor de specializare și perfecționare, a fost dotată cu scaune cu braț pentru a oferi cursanților un grad ridicat de confort, a da posibilitatea formatorilor de a amenaja sala în funcție de scopurile și activitățile efectuate. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul contribuției financiare a firmei SC ELECTRIC PLUS SRL care a sponsorizat această achiziție.

Adauga un comentariu

*