Direcţia de Sănătate Publică Bacău: Dispozitivul cu care a fost legat copilul, neimprovizat. Nu ştim dacă s-a procedat corect

Autorităţile sanitare din Bacău au constatat, în urma controlului desfăşurat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiu, că hamul cu care a fost legat de pătuţ copilul de un an şi jumătate nu era unul improvizat, însă nu s-a stabilit, deocamdată, dacă personalul medical a procedat în mod corect.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău nu a putut stabili, în urma controalelor desfăşurate în acest week-end la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău, cât timp a fost efectiv legat cu hamul de pat băieţelul de un an, şi nici dacă s-a procedat corect de către cadrele medicale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Hamul cu care a fost legat copilul nu era unul improvizat, fiind vorba de un dispozitiv care avea tocmai ca scop, din fabricaţie, imobilizarea unui copil. În cazul băieţelului de un an şi jumătate, acest lucru se întâmpla doar în momentul în care personalul medical asigura medicaţia sau alimentaţia necesară către alţi copii internaţi în secţie. Deocamdată, nu putem să vă spunem dacă s-a procedat corect sau nu de către personalul medical. Cert este că respectivul copil nu era însoţit de mamă şi, în consecinţă, s-a recurs la imobilizarea acestuia pentru a se evitarea accidentarea lui”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DSP Bacău, Anda Dumitrescu.

copilas bcPotrivit sursei citate, DSP Bacău va organiza, luni, o conferinţă de presă în care vor fi prezentate concluziile controlului desfăşurat la SJU Bacău pe marginea acestui subiect.

Adauga un comentariu

*