5 semne că ai intoleranţă la gluten

Intoleranţa la gluten este o afecţiune ce se manifestă cu precădere după consumul de paste, pâine, sau orice alt produs pe bază de grâu printr-o satre generală de rău. Pentru că glutenul irită intestinul acestr persoane, apar dureri abdominale, flatulenţă, balonare şi diaree. Din păcate, nu întotdeauna analizele medicale pun în evidenţă existenţa bolii, astfel că pacienţii se simt bolnavi şi totodată frustraţi pentru lipsa unui diagnostic şi deci şi a unui tratament.Bread group

Pentru cei care au o afecţiune numita boala celiaca glutenul le poate face mult rau. Cum iţi dai seama dacă suferi şi tu de această afecţiune?

1. Durerile de cap sau migrenele apărute imediat după masă sunt semne ale intoleranţei la gluten.

2. Probleme gastrointestinale. Simptome precum balonare, diaree si constipaţie, indiferent de ce mănânci, sunt semne că organismul tau nu tolereaza glutenul.
3. Oboseala cronică sau apărută după masă. Acesta este un simptom important al intoleranţei la gluten. Dacă imediat după masă te simţi obosit ca după o zi de muncă înseamnă că trebuie să faci o schimbare în viaţa ta şi să elimini glutenul din dieta zilnică.

4. Dureri articulare. Intoleranţa la gluten provoacă inflamaţii in corp. Durerile articulare, de multe ori diagnosticate ca artrită reumatoidă, sunt de fapt un simptom frecvent al acestei probleme.

5. Erupţii pe piele. Keratosis pilaris şi dermatita herpetiforma sunt doua probleme de piele care apar în urma expunerii la gluten. Ambele provoacă niste erupţii cutanate foarte neplacute pe braţe, faţă, posterior, coate şi linia părului.

Adauga un comentariu

*