Sfaturi pentru regenerarea ficatului

 

Ficatul are un rol vital pentru organism. Un ficat sanatos curata mare parte din bacteriile si toxinele din corp.

Ficatul creeaza bila care contribuie la descompunerea grasimilor, depoziteaza energie pentru organism sub forma de glicogen si depoziteaza si asmilieaza vitaminele , mineralele si zaharurile.

Acest organ important filtreaza sangele si ajuta la eliminarea substantelor chimice nocive si a bacteriilor, regleaza capacitatea de coagulare a sangelui.ficat

Pentru ca un ficat care functioneaza defectuos iti perturba activitatile zilnice, avand drept consecinte oboseala extrema, lipsa de concentrare, pierderi de memorie, migrene, senzatie de greata, iritabilitate, infectii frecvente. Ficatul se regenereaza repede, dar, in timp, efectele se pot dovedi ireversibile. Iata cateva solutii la indemana ca sa-ti regenerezi ficatul:

Plante
Armurariul, anghinarea si cicoarea sunt plantele medicinale cu actiune puternica de stimulare a functiei hepatice. Un litru de infuzie baut zilnic, timp de trei luni, inaintea meselor principale, asigura detoxifierea ficatului si este o buna cale prin care iti regenerezi celula hepatica, gratie principiilor amare care neutralizeaza substantele toxice din mediu si din medicamente sau alcool. Se restabileste astfel rolul vital de curatare a sangelui de toxine si organismul capata vigoare.

Alimentatie
Ca sa ai un ficat sanatos, nu trebuie sa-ti lipseasca legumele cu frunze verzi (salata verde, spanac), verdeturile (marar, patrunjel), legume bogate in sulf (ceapa, ceapa verde si usturoiul), precum si legumele crucifere (varza, conopida, broccoli). Sunt indicate si sub forma de suc proaspat. Acestea sunt surse naturale de detoxifiere si au rol detoxifiant si regenerant. Eficiente sunt si vitaminele din grupul B – le gasesti in leguminoase, carne, oua, lactate, nuci si drojdie.

Odihna
Un ficat bolnav este un ficat obosit. Munca grea pe care o face zi de zi, filtrand zeci de mii de substante, cele mai multe de natura necunoscuta, il suprasolicita si ajunge sa nu mai dea randament. Ii poti usura munca, apeland la o dieta sanatoasa si la ceaiuri reconfortante, dar si la odihna. Pentru refacerea celulei hepatice ai nevoie de 8 ore de somn pe noapte, dar si de odihna activa intr-un mediu cat mai putin poluat.

 

Adauga un comentariu

*