Cel mai important eveniment politic al anului

În perioada 25-27 noiembrie va avea loc la Bucuresti Forumul China-CEE (ţările Central și Est-Europene), ajuns la cea de-a treia ediție, după cel de la Budapesta (2011) şi Varşovia(2012).

Victor Ponta ChinaÎn data de 26 noiembrie, la Palatul Parlamentului, va avea loc Summitul liderilor de Guvern Europa Centrală şi de Est – China, eveniment la care va participa premierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, Li Keqiang.

Pe 27 noiembrie, Li Keqiang va susţine un discurs în sala de plen a Camerei Deputaţilor la care vor asista deputaţi, senatori, primul-ministru Victor Ponta, membri ai Guvernului, preşedinţii consiliilor judeţene, primarul general al Capitalei, primarii de sector, primarii municipiilor reşedinţe de judeţ, şefii misiunilor diplomatice acreditaţi în România cu reşedinţa la Bucureşti şi alte personalităţi ale vieţii publice.

Alături de România, la acest format de dialog participă 15 prim miniştri ai ţărilor din Europa Centrală și de Est – Polonia, Ungaria, Bulgaria, Letonia, Lituania, Estonia, Cehia, Slovacia, Slovenia, Croaţia, Serbia, Muntenegreu, Bosnia și Herţegovina, Albania, Macedonia.

Din delegaţia chineză vor face parte aproximativ 300 de oameni de afaceri interesați de oportunități în Europa Centrală și de est. Din partea română vor participa aproximativ 400 de oameni de afaceri, alături de alți 300 de businessmani din cele 15 state partenere.

În timpul vizitei in Romania, Li se va intalni sau va discuta cu lideri romani şi va planifica împreună cu aceştia cooperarea dintre cele două ţări, pentru a promova o dezvoltare sănătoasă şi stabilă a relaţiilor bilaterale.

În cadrul summitului de la Bucureşti, Li va expune măsurile adoptate de China cu scopul promovării cooperării cu ţările CEE şi va face schimb de opinii cu lideri din 16 ţări cu privire la consolidarea cooperării, potrivit purtătorului de cuvânt. Totodată, şeful executivului chinez va avea diverse întâlniri cu factorii decidenţi pe marginea reuniunii.
În timpul vizitei în România, Li se va întâlni cu politicieni români pentru a discuta noi planuri de cooperare, în vederea promovării unei relaţii bilaterale sănătoase şi stabile.

“Faptul că Guvernul din România este organizator reprezintă o oportunitate extraordinară pentru a dezvolta atât relaţiile cu China, cât şi relaţiile regionale. Vor fi identificate proiecte de cooperare precum energia, agricultura, infrastructura, IT si turism”, a declarat premierul Victor Ponta în cadrul unei conferinţe de presă.

 

 

 

Adauga un comentariu

*