Pompierii bacauani, la datorie

Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în comuna Asău, sat Ciobănuş, pentru o acţiune de asanare a teritoriului de muniţie rămasă neexplodată din timpul conflictelor militare. La locul intervenţiei au fost descoperite 2 grenade de mână ofensive, o grenadă de mână defensivă, 154 buc. cartuşe cal. 7,92 mm şi 796 buc. tuburi cartuş cal. 7,92 mm. Muniţia a fost ridicată, transportată şi depozitată în vederea distrugerii.

Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în municipiul Bacău, Aleea Constructorului, pentru transportul unei persoane supraponderale, numitul Z. G., în vârstă de 82 ani. Pacientul a fost transportat de către pompierii militari din apartamentul său, situat la etajul I, la un echipaj al Serviciului de Ambulanţă, în vederea acordării îngrijirilor medicale şi transportului la spital.

În perioada 04.11.2013, ora 07.00 – 05.11.2013, ora 07.00, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” al judeţului Bacău au avut 12 intervenţii de acordare a primului ajutor calificat şi de transport al pacienţilor la unităţile de primiri urgenţe din judeţ, astfel: S.M.U.R.D. Bacău – 4 intervenții în municipiul Bacău și câte o intervenție în comunele Răcăciuni, Sărata și Gioseni; S.M.U.R.D. Onești – 2 intervenții în municipiul Onești și o intervenție în orașul Tg. Ocna; S.M.U.R.D. Moinești – câte o intervenție în comunele Poduri și Balcani.

Adauga un comentariu

*