Accidente rutiere cu victime produse pe fondul lipsei de experiență în conducere

Andreea B., de 19 ani, din comuna Dofteana, posesoare a permisului de conducere categoria B, din februarie 2013, în timp ce conducea un autoturism, pe D.C.131 A,  într-o curbă periculoasă la stânga, nu a adaptat viteza de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp aflat pe partea dreaptă a sensului de mers. În urma evenimentului rutier conducătoarea auto  Andreea B. a fost transportată la Spitalul Oneşti, unde a primit îngrijiri medicale, fără a necesita internarea. De asemenea,  Ionuț A., de 20 ani, pasager în autoturism, pe bancheta din spate a fost transportat la Spitalul Onești și a rămas internat la secţia Chirurgie. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Alexandra L., de 19 ani, din comuna Plopana, judetul Bacău, posesoare a permisului de conducere categoria B din martie 2013, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2F, în interiorul localității Budești, comuna Plopana, pe fondul lipsei de experiență în conducere a pierdut controlul autovehiculului și a intrat într-un podeț din beton, pe care se aflau trei minori, accidentandu-i. Cei trei minori, doi băieți de câte 16 ani și o fetiță de 5 ani, au fost transportați pentru îngrijiri medicale la Spitalul Județean de Urgență Bacău și au rămas internați.Conducătoarea auto a fost testata cu aparatul etilotest, iar rezultatul testului a fost negativ și a fost condusă la Spitalul Județean Bacău, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

RECOMANDĂRI PREVENTIVE ADRESATE CONDUCĂTORILOR AUTO

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic! Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă! Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule! Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident; Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice; Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri. Pe timp de ploaie, acţionaţi din timp ştergătoarele de parbriz! Câteva momente fără vizibilitate pot fi fatale. Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune! Nu în ultimul rând, rugăm conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. De asemenea, le reamintim că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

 

 

 

 

Adauga un comentariu

*