Măsuri de ordine şi siguranţă publică în perioada 09-12.05.2013

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău, în perioada 9 – 12 mai, vor acţiona în sistem integrat împreună cu celelte structuri ale M.A.I., pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, la manifestările religioase şi sportive care se vor desfăşura în judeţul Bacău, astfel:

  • În perioada 09-12.05 a.c., între orele 13.00-18.00, în municipiul Moineşti la manifestările religioase care constau în sfinţirea aşezământului social-filantropic Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, desfăşurarea de slujbe specifice şi pelerinaj la moaştele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, aduse de la Parohia Feredeni comuna Deleni judeţul Iaşi;
  • În ziua de 09.05 a.c. în municipiul Oneşti, la desfăşurarea slujbelor religioase dedicată sărbătorii ,,Pomenirea Morţilor”, la cimitirul “RED”;
  • În ziua de 10.05 a.c. în municipiul Moineşti la desfăşurarea meciului de fotbal dintre C.S.M. Moineşti şi A.C. S. Bucovina Rădăuţi şi în municipiul Bacău la meciul de fotbal dintre ACS Mesagerul Bacău şi Sporting Suceava, meciuri din cadrul etapei a XXIII-a din Liga a III-a ;
  •  În zilele de 10 şi 11.05 a.c. la Concursul Naţional de Atletism „Grand Prix”, ce se va desfăşura în Baza Sportivă a S.C. Municipal Bacău.
  • Jandarmii vor acţiona pentru prevenirea oricăror fapte antisociale, susceptibile de a fi comise în locurile publice, prevenirea evenimentelor nedorite, descurajarea infractorilor şi soluţionarea în mod operativ a  sesizărilor primite de la cetăţeni.

Întrucât se preconizează participarea unui public numeros la aceste manifestări,  pentru prevenirea incidentelor nedorite, Jandarmeria recomandă cetăţenilor:

–    să respecte regulile stabilite de organizatori;

–         să nu depăşească limitele decenţei socio-morale în manifestările comportamentale;

–         să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de menţinere a ordinii publice;

–         să ţină cont că manifestările obscene contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege;

–         să fie atenţi la bunurile şi obiectele personale. Pentru a solicita sprijinul jandarmilor, cetăţenii îi pot apela fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţă 112.

 

Adauga un comentariu

*