Ce meciuri în Liga Campionilor! Malaga, eliminată în prelungiri. Galatasaray – Real 3-2, dar galacticii continuă în Liga Campionilor

Nebunie de meci în Liga Campionilor. Malaga conducea cu 2-1 în minutul 91 al meciului de la Dortmund, însă echipa care l-a trimis pe Mircea Lucescu în faţa televizorului a marcat de două ori în prelungiri şi merge mai departe.  „Fotbalul este un sport inventat de către englezi care se joacă 11 la 11 şi in final câştigă germanii”. Nu a fost altfel nici marţi seară în Liga Campionilor. Revelaţia acestei ediţii, Malaga, a visat frumos până în prelungirile meciului de la Dortmund. După ce în tur a fost 0-0, spaniolii au deschis scorul  prin Joaquin în Germania şi zarurile păreau aruncate. Până la pauză, Lewandowski a egalat şi suspansul a revenit. Malaga a marcat însă din nou şi o mare surpriză se contura în Liga Campionilor. Totuşi, echipa care a marcat de patru ori în poarta celor de la şahtior pe acest stadion nu a renunţat şi a egalat în chiar primul minut al prelungirilor. Chiar şi aşa, nemţii tot erau eliminaţi. Totuşi, după încă un minut, Dortmund a reuşit minunea şi a marcat prin Santana golul calificării, dintr-o poziţie suspectă de ofsaid. Reuşita a fost validată însă, iar Borussia se califică în semifinalele Ligii campionilor după un meci de poveste. În tur, scorul a fost egal, 0-0. Marţi seară, pentru Borussia au marcat Lewandowski ’40, Reus ’90+1 şi Felipe Santana ’90+3, iar pentru Malaga au înscris Joaquin ’25 şi Eliseu ’82.

Galatasaray a sperat degeaba aseară într-o minune în faţa lui Real Madrid. Trupa lui Fatih Terim a făcut instrucţie cu spaniolii, dar a părăsit competiţia după turul dezastruos diin capitala Spaniei. Real Madrid s-a calificat cu emoţii aseară în semifinalele Ligii Campionilor. După victoria cu 3-0 de la Madrid, spaniolii au intrat încrezători în infernul de pe Ali Sami Yen, acolo unde turcii au fost fioroşi doar în tribune în primele 45 de minute. Cristiano Ronaldo a deschis rapid scorul, încă din minutul 7, atunci când a reluat în plasă din centrarea lui Khedira. Madridul, cu un singur spaniol pe teren în formaţia de start, s-a jucat apoi cu ocaziile, dar turcii au scăpat până la pauză. Totul s-a schimbat în partea a doua însă. Eboue a dat semnalul revenirii pentru Galatasaray în minutul 57, pentru ca Şneider să aducă formaţia din Istanbul în avantaj cu un şut necruţător din careu după alte 13 minute. Didier Drogba a făcut 3-1 în minutul 72, iar turcii mai aveau nevoie de două goluri, care n-au mai venit. În prelungiri, Ronaldo a făcut dubla. 5-3 scor general şi Madridul visează la un nou titlu de regină a Europei.

Adauga un comentariu

*