Recuperarea tinerilor delincventi

În săptămâna ,,Şcoala altfel’’, minorii custodiaţi de Centrul de Reeducare Tîrgu Ocna au fost implicaţi într-o serie de activităţi specifice, care să contribuie la procesul de intervenţie recuperativă a tinerilor delincvenţi.

Luni, 1.04.2013, s-a derulat proiectul educativ ,,O alimentaţie inteligentă’’, care a cuprins o secţiune informativă şi un concurs de creaţie literară, cu tematică specifică.

Marti, 2.04.2013, s-a derulat proiectul educativ ,,Sport şi sănătate’’, care a cuprins, de asemenea, o secţiune informativă, precum şi o serie de activităţi recreative şi jocuri şi competiţii sportive între clase.

Miercuri, 3.04.2013, s-a derulat proiectul ,,Să iubim natura’’, în cadrul căruia s-au desfăşurat ateliere de lucru în parteneriat cu elevii de la Şcoala Gimnazială Cucuieţi şi elevii de la Colegiul Tehnic ,,Dimitrie Ghica’’ din Comăneşti. În cadrul atelierelor de lucru au fost realizate obiecte decorative, iar la final, minorii internaţi în centru au susţinut şi un scurt moment artistic.

Joi, 04.04.2013, s-a derulat proiectul educativ ,,Miracolul Învierii’’, care a cuprins o secţiune informativă, intitulată ,,Tradiţii şi obiceiuri de Paşte’’, precum şi un atelier de lucru desfăşurat în parteneriat cu elevii de la Şcoala Gimnazială Bogdăneşti. Proiectul a cuprins şi o activitate de amenajare a unei mese festive, precum şi realizarea unui desert, care ulterior a fost servit minorilor custodiaţi, la masa de prânz.

 Dumitru Cezărică MĂRCUŢĂ, Comisar şef de penitenciare director Centrul de Reeducare Tîrgu Ocna

 

 

 

 

Adauga un comentariu

*