Polițiștii băcăuani au prins un tanar din judetul Neamt, la câteva minute după ce a sustras o autoutilitară

Un nemțean de 26 de ani a fost depistat de către polițiști la câteva minute după ce a sustras o autoutilitară, pe care a condus-o fără a poseda permis.

Polițiștii aflați în serviciul de patrulare pe  DJ 119 B , în comuna Mărgineni l-au depistat, la data de 24.01.2012, în jurul orei 23.00,  pe Constantin N., de 26 de ani, din județul Neamț, care se afla în cabina unei autoutilitare, care era parcată pe marginea drumului. Din cercetări polițiștii au stabilit că tănărul respectiv a pătruns în autoutilitară, pe ușa lăsată descuiată, a pornit autovehiculul și l-a condus aproximativ 400 de metri pe drumul județean, a pierdut controlul volanului și a intrat intr-un morman de zapadă de pe marginea drumului. Asupra bărbatului polițiștii au găsit o sacoșă, în care se aflau bunuri sustrase din cabina autoutilitarei ( o statie de emisie receptie,un radiocasetefon auto și o trusă de prim ajutor).  Din verificările efectuate s-a stabilit că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.  Autovehiculul sustras a fost restituit proprietarului. Față de Constantin N.  s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul  săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și conducere fără permis.

Pentru prevenirea furturilor de și din autoturisme , Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Bacău, recomandă posesorilor de autoturisme

Să contacteze firmele specializate în vederea instalării sistemelor de alarmare şi antifurt în autoturisme care, odată activate, descurajează infractorii şi realizează siguranţa autoturismelor. Orice sistem de alarmă este o piedică în calea infractorilor, iar cu cât sistemul este mai performant, cu atât siguranţa autoturismului este mai mare. Să asigure autoturismele prin încuierea uşilor. Să folosească un sistem de blocare al uşilor cu chei neconvenţionale. Să nu lase la vedere în interiorul autoturismului obiecte de valoare care stârnesc interesul hoţilor (bani, genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip „Diplomat”, aparatură electronică, acte personale etc.) pentru că acestea reprezintă o provocare, am putea spune chiar profesională. Asigurarea CASCO, aparent o cheltuială prinde bine în astfel de situaţii. Sunt cazuri când infractorii ajung în spatele gratiilor, iar proprietarii nu mai pot recupera decât o portieră, un parbriz sau nimic. Să-şi parcheze autoturismele în locuri iluminate, în parcări păzite sau garaje, în acele locuri în care pot fi observate în permanenţă de către proprietari. O metodă eficientă ar fi poansonarea (marcajul) geamurilor, a ramelor de la uşi şi a componentelor demontabile cu un număr de identificare, de regulă cu numărul de înmatriculare. Aceasta reprezintă o formă de descurajare pentru hoţi, deoarece componentele marcate sunt mult mai dificil de vândut iar riscul de a putea fi identificaţi este mai mare.

Adauga un comentariu

*