Decizie de neînţeles a Patriarhiei în cazul înmormântării lui Sergiu Nicolaescu. Biserica a acceptat să-i facă slujbă lui Zoe Ceauşescu, înainte de a fi incinerată

Biserica nu a permis ca un preot să oficieze o slujbă pentru Sergiu Nicolaescu în condiţiile în care în cazul similar al morţii lui Zoe Ceauşescu s-a putut face o excepţie. Fiica fostului dictator a murit în 2006, iar dorinţa ei a fost aceea de a fi incinerată.

Aceste lucru s-a petrecut la Crematoriul Vitan Bârzeşti dar nu înainte ca un preot să ţină o slujbă la biserica Sfânta Elefterie. Mai mult trupul neînsufleţit a lui Zoe Ceauşescu a stat două zile în aceeaşi biserică.

Ca şi în cazul lui Nicolaescu, sute de persoane au fost la ceremonia funerară a lui Zoe.Printre cei prezenti la  biserica s-au numarat si reprezentanti ai fostului regim comunist sau descendenţi ai lor: Ion Dinca, Tudor Postelnicu, Ştefan Andrei, Ana  Mureşan, Serghei Mizil, precum şi fostul general de securitate Neagoe şi parlamentarul Mădălin Voicu.

În cazul lui Sergiu Nicolaescu, Biserica Ortodoxă Română a încercat să facă familia regizorului să se răzgândească pentru ca regizorul să poată
fi înmormântat după obiceiurile creştine.

În faţa refuzului familiei, BOR nu a permis ca un preot să oficieze o slujbă. O mică slujbă neoficială s-a ţinut în faţa crematoriului de către un răspopit.

Adauga un comentariu

*