CFR – Galata 1-3.Rezultatele meciurilor din Ligă

34 de goluri înscrise într-o seară cu adevărat nebună în Champions League. Şahtior-ul lui Mircea Lucescu s-a lovit de un ghinion teribil la Londra, unde a avut puterea să revină de fiecare dată când a fost condusă, însă a cedat dramatic, la ultima fază a meciului. Surprinde înfrângerea lui Barcelona la Glasgow, dar şi diferenţa enormă dintre Bayern şi Lille, în condiţiile în care nemţii nu au mai forţat în repriza secundă (a fost 5-0 la pauză pentru bavarezi).

Turcii au venit la Cluj cu o presiune imensă şi numai cu gândul de a cuceri cele trei puncte. Cu un buget de patru ori mai mare decât al CFR-ului şi o campanie de transferuri în vară mult mai consistentă, echipa lui Terim era aseară cu un picior şi jumătate în afara primăverii europene. “Împăratul” Terim, care nu cunoscuse niciodată gustul victoriei contra românilor în cariera de jucător şi antrenor, ştia că numai trei puncte îl mai păstrează cu şanse de a merge mai departe şi a riscat totul pe cartea atacului. În faţa sa, Paulo Sergio a betonat linia mediană în speranţa unei remize albe, introducând trei mijlocaşi defensivi. Susţinută de peste 3.000 de turci frenetici, Galatasaray a început tremurând meciul. După numai patru minute grecul Pantelis Kapetanos a scăpat singur şi a tras puţin pe lângă poartă! Turcii au răspuns imediat. Corlak (7) a profitat de marcajul mult prea larg al lui Piccolo şi a tras milimetric pe lângă buturi.
Presiunea turcilor a crescut cu fiecare minut care a trecut, iar golul a venit inevitabil în poarta lui Felgueiras. Altintop a centrat perfect pentru Yilmaz (18), iar golgheterul turcilor a deschis scorul cu o lovitură superbă de cap. Imediat, Sergio s-a aşezat pentru prima dată pe banca de rezerve, dar s-a ridicat peste doar şapte minute. Mingea a ajuns atunci norocos la Sougou, dar senegelezul a trimis din şase metri în plasa laterală, în aplauzele suporterilor turcii. Terim a închis meciul, iar până la pauză numai Gabi Mureşan (40) i-a mai dat emoţii lui Muslera, cu un şut peste poartă de la 30 de metri. Clujenii au cerut penalty în prelungiri la o minge atinsă de Cris cu mâna, dar centralul a lăsat corect jocul să continue.
La pauză Sergio a mutat ofensiv – Bjelanovic în locul lui Godemeche – forţat şi de scorul de la Braga, acolo unde gazdele conduceau cu 1-0. Efectul s-a văzut imediat în joc. Bjelanovic (47), din numai patru metri, a trimis cu capul peste poartă iar peste trei minute Kapetanos a trimis peste buturi tot cu o lovitură de cap. Golul avea să vină inevitabil şi în poarta lui Muslera. Bastos i-a pasat ideal lui Sougou (53), iar acesta a egalat, după ce balonul a atins şi bara. Bucuria a fost de scurtă durată. Turcii au pus din nou piciorul pe acceleraţie şi după scenariul de la primul gol au punctat din nou. Altitop a centrat în forţă de pe dreapta, iar Yilmaz (61) a făcut 2-1, profitând de o defensivă visătoare a campioanei. CFR a forţat totul pe atac, dar fără izbândă. Tot turcii au marcat, prin acelaşi Yilmaz (74). Scor final 1-3 şi visele de primăvară europeană încep să se spulbere. Partida cu Braga e de totul sau nimic!

Grupa E:

Juventus Torino (Italia) – Nordsjaelland (Danemarca) 4-0 (Marchisio, min 6, Vidal, min 23, Giovinco, min 37, Quagliarella, min 75)
Chelsea (Anglia) – Şahtior Doneţk (Ucraina) 3-2 (Torres, min 6, Oscar, min 41, Moses, min 90+2/ Willian, min 9, 47)
Grupa F

Bayern Munich – Lille 6-1 ( Schweinsteiger 5, Pizarro 19, 29, 33, Balmont a.g. 23, Kross 66 / Kalou 58) Valencia – BATE 4-2 (Jonas 26, Soldado 29, Feghouli 51, 86 / Renan 53, Mozolevski 83)

Grupa G

Celtic – Barcelona 2-1 (Wanyama 21, Watt 83 / Messi 90)

Benfica – Spartak Moscow 2-0 (Cardozo 55, 69)
Grupa H

Braga – Manchester United 1-3 (Alan 49 / Van Persie 81, Rooney 84, Hernandez)

CFR Cluj – Galatasaray 1-3 (Sougou 53 /  Yilmaz 18, 61, 74)

GRUPA  A

Dinamo Kiev – FC Porto 0-0
PSG – Dinamo Zagreb 4-0 (Alex min. 16, Matuidi min. 61, Menez min. 65, Hoarau min. 80)

Schalke – Arsenal 2-2 ( Huntelaar 45+1, Farfan 67 / Walcott min. 18, Giroud min. 26)

Olympiakos – Montpellier 3-1 (Machado min. 4, Greco min. 80, Mitroglou min. 82 / Belhanda min. 67)

GRUPA C

AC Milan – Malaga 1-1 (Pato min. 73 / Eliseu min. 40)
Anderlecht – Zenit 1-0 (Mbokani min. 17)

GRUPA D

Manchester City – Ajax 2-2 ( Yaya Toure min. 22, Kun Aguero min. 74 / S. De Jong min. 10, 17)
Real Madrid – Dortmund 2-2 ( Pepe min. 34, Ozil min. 89 / Reus min. 28, Gotze min. 45)

Adauga un comentariu

*