Antonescu despre absenţa de la depunerea jurământului dr Arafat: Nu are legătură cu persoana doctorului ci cu legitimitatea preşedintelui

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri, că decizia de a lipsi de la Cotroceni, de la ceremonia de depunere a jurământului de către noul ministru al Sănătăţii dr Raed Arafat, a fost hotărârea sa care ”nu are nicio legătură cu persoana doctorului” ci cu legitimitatea preşedintelui Traian Băsescu.

 ”Evident (n.r. hotărârea), nu are nicio legătură cu persoana doctorului Arafat, pe care, de altfel, l-am şi sunat pentru a-l felicita, pentru a-i mulţumi că a acceptat să-şi asume această postură de ministru, pentru a-l asigura de respectul şi de susţinerea mea şi pentru a-l anunţa că nu voi fi prezent la această ceremonie. Absenţa de la această ceremonie nu este legată, evident, de persoana ministrului Arafat, ci de persoana lui Traian Băsescu, pe care (…) nici eu şi nici foarte mulţi români nu-l socotim legitim în acea postură. Astfel de ceremonii, sau prezenţa preşedinţilor Camerelor, de pildă, la astfel de ceremonii au o altă semnificaţie. (…) O semnificaţie de legitimitate, o semnificaţie de solemnitate, iar cu un om intrat, în fond, fraudulos şi pe uşa din dos, împotriva voinţei concetăţenilor săi, în acel sediu simbolic al puterii, eu nu doresc să fac împreună ceremonii”, a explicat preşedintele Senatului Crin Antonescu, copreşedinte USL, într-o intervenţie la România TV. Întrebat dacă medicul Arafat este propunerea liberală sau social-democrată a Alianţei copreşedintele USL a spus că în cadrul guvernului sunt mai mulţi tehnocraţi, ”oameni perfect independenţi din punct de vedere politic”, explicând că Ministerul Sănătăţii ”aparţinea” PSD. ”Noi avem în acest guvern o serie de tehnocraţi, de oameni perfect independenţi din punct de vedere politic. De exemplu, Ministerul Justiţiei, în alocarea pe partide, a fost schimbat de la PSD, unde era iniţial şi era condus de domnul Corlăţean, a venit în schimb cu Externele, la liberali. Noi am propus premierului o persoană care nu este legată cu nimic de PNL – Mona Pivniceru. Acest Minister al Sănătăţii aparţinea PSD, aparţinea, cu ghilimele, în sensul acestei alocări politice şi a fost ideea premierului, pe care noi o susţinem întru totul, de a-i propune tehnocratului Arafat să ocupe ministerul”, a adăugat Crin Antonescu. Premierul Victor Ponta a afirmat, la rândul său, că partenerul său din USL l-a prevenit din timp că nu va participa la ceremonia de învestitură a noului ministru al Sănătăţii. „Am vorbit puţin cu ceva timp înainte. De fapt, mă rog, când or să apară stenogramele cred că o sa aveţi exact orele, dar când am ieşit de la Cotroceni, l-am sunat pe domnul Antonescu şi i-am spus că am obţinut acceptul pentru numirea domnului Arafat şi mi-a zis că nu va veni. Da, sigur ca am ştiut”, a precizat Ponta la Antena 3. Raed Arafat a depus jurământul de învestitură, miercuri seară, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Traian Băsescu. La ceremonie a fost prezent premierul Victor Ponta, o parte din miniştrii Cabinetului său, precum şi consilieri prezidenţiali şi de stat.

Adauga un comentariu

*