Evenimenete de sarbatoare la Pancesti

Cale de acces catre inima Bisericii “Sfanta Parascheva” din Pancesti, clopotnita refacuta a fost sfintita sambata dupa-amiaza de un sobor de preoti din protopopiatul Sascut, de PS Ioachim Bacauanul si de protopopul Ioan Negoita. 200 de localnici impreuna cu deputatul locului, Gabriel Vlase, primarul comunei, Ioan Motoc, au fost alaturi de parintele paroh Gabriel Mogos la evenimentul de sfintire a clopotnitei si clopotelor bisericii. Celor care au contribuit cu sprijin la realizarea acestui edificiu, precum si la refacerea gardului care imprejmuieste Biserica si cimiturul le-au fost acordate distinctii de vrednicie.
Sarbatoarea sfintirii a continuat si la caminul de apa din Pancesti unde bazul cu pompe de distributie pentru doua sate ale comunei a primit stropirea cu apa sfintita.

Gabriel Vlase: “In aprilie, cand impreuna cu domnul primar Motoc si consilierii locali ai comunei Pancesti am vorbit despre acest edificiu al Bisericii, parea un lucru mult mai greu de realizat. Eforturile tututor, mai ales ale localnicilor, ne-au adus in aceasta frumoasa zi de toamna aici, la Pancesti, la sfintirea unor obiective transformate prin dorinta si munca din promisiuni in realizari”.

Adauga un comentariu

*