Victor Ponta a devenit ministru interimar al Justiţiei

La scurt timp după învestirea noilor miniştri, premierul Victor Ponta a anunţat la „Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea” că Mona Pivniceru va renunţa la funcţia sa din CSM şi va accepta portofoliul de la justiţie.

Consiliul Superior al Magistraturii a respins, în şedinţa de luni, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru – propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiţiei.

Potrivit unor surse din magistratură, pentru a accede în funcţia de ministru, Pivniceru ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de membru al CSM, apoi să revină la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după care să ceară detaşarea la Ministerul Justiţiei.

Mona Pivniceru a transmis că va demisiona din funcţia de membru al CSM, procedurile urmând să fie încheiate în câteva zile , motiv pentru care premierul Victor Ponta a preluat interimatul acestui minister.

Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat, marţi, decretul pentru desemnarea premierului Victor Ponta ca ministru interimar al Justiţiei.

Comentarii

  1. O mare parte din rusi adusi dupa 1812 in Basarabia erau rusii de rit vechi de care Imperiul Rus nu avea nevoie pe piuorrpl teritoriu. Reprezentanti ai unei secte conform opiniei piuorrplui stat, pe care imperiul i-a exilat pentru a nu-le mai sti existenta.In perioada de industrializare rusii care au fost repartizati in Basarabia, au devenit oameni ce si-au pierdut propriile traditii, legatura cu originea proprie, fiind acceptati astazi cu mari rezerve de rusii din Rusia chiar.O posibilitate unica pentru ei in prezent de a-si gasi o proprie patrie ar fi sa depuna efort pentru integrarea in spatiul romanesc al Basarabiei.Prin negarea indentitatii romanesti a Basarabiei, precum si prin refuzul de a accepta valorile poporului roman, isi rezerva o soarta de adancire a propriei izolari.”Mi russkie” in varianta din Moldova nu reprezinta deja apartenenta la popor, ci mai mult o filiatie fata de comunism.

Adauga un comentariu

*