Cod portocaliu de ploi torenţiale şi grindină pentru trei judeţe. Codul galben, valabil până duminică noapte

Cod portocaliu de vijelii şi ploi pentru trei judeţe. Vizate sunt judeţele Constanţa, Tulcea şi Braşov. Codul portocaliu este valabil până la ora 19:00.

Majoritatea regiunilor ţării se află, în intervalul sâmbătă, ora 11.00 – duminică, ora 22.00, sub cod galben de averse cu caracter torenţial, însoţite de grindină şi intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie, potrivit unei atenţionări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în Transilvania, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, jumătatea sudică a Moldovei şi în zonele montane, se precizează în atenţionare.

Potrivit meteorologilor, cantităţile de apă vor depăşi 25 de litri pe metru pătrat şi, izolat, 50 de litri pe metru pătrat.

În sudul şi sud-estul ţării, vremea se va menţine caniculară, cu temperaturi maxime de 35-36 grade şi depăşirea pragului critic de 80 al indicelui de confort termic (ITU), iar manifestări asociate instabilităţii vor apărea spre orele serii de sâmbătă.

Adauga un comentariu

*